Konstnär: Eric MagassaMedia: KollageDatum: 2020

Eric Magassa ”Color me blind”

12 augusti – 12 september gästar Eric Magassa & SAK Riche Lilla Baren med nya verk och serien ”Color Me Blind” från 2019, samt några verk från 2020.
”Color Me Blind” är en serie digitala collage där en afrikansk mask ligger som grund för bilden och geometriska element adderas genom digital bearbetning. På så sätt vänder konstnären på ordningen, där förr konstnärer som Picasso och Braque inspirerats av och lånat in afrikanska artefakter som element i sina kubistiska målningar.
*

Denna utställning görs i samarbete med SAK, Sveriges Allmänna Konstförening.
Riche tackar SAK.

Verken är till salu, se verkförteckning här
Vid intresse kontakta; calle@riche.se

läs mer om SAK här

 

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.