Konstnär: Emilia IlkeMedia: MåleriDatum: 2015

Emilia Ilke

Hundar är ett ständigt återkommande tema i mina verk. Egentligen handlar det inte om hundar utan mer om att gestalta karaktärsdrag hos människor. Det handlar om sociala strukturer, separationsångest och mardrömmar.

Oavsett om det gäller måleri eller skulptur så kommer teckningen alltid först. Det är den som är min ingång i konsten. Arbetet sker intuitivt och jag känner stark tillit till mitt skapande. Förr eller senare får jag till något som slår an i mig. Det narrativa återkommer, liksom golven. Jag börjar oftast med dem, det är ett sätt för mig att komma igång och ger mig något att förhålla mig till. Det blir som en scen där jag har möjlighet att infoga en handling som väcker frågor. Vad hände innan och vart är situationen på väg?

http://emilia.ilke.se/

https://www.instagram.com/ilikeilke/

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table