Konstnär: Daniel JouseffMedia: MåleriDatum: 2016

Daniel Jouseff

”Svenska jordgubbar”

10/2 – 4/3 2016 Riche Lilla Baren

Daniel Jouseffs arbete kretsar kring makt. Men också kring statussymboler och om vikten av att kunna rätt sociala koder för att tillhöra rätt grupp av människor.

Inför utställningen ”Svenska jordgubbar” på Riche presenterar Daniel Jouseff ett plakat som han tagit på en marknad i en förort i Stockholm, plakatet är nästan ikoniskt med en orange botten och med en svart tuschtext där det står svenska jordgubbar. Kanske den billigaste och mest effektiva marknadsföringen.

För mer info:

danieljouseff@me.com

https://www.josefjouseff.com/

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.