Konstnär: Cecilia ÖmalmMedia: SkulpturDatum: 2009

Cecilia Ömalm, Astrophyton Darwinum

Astrophyton Darwinum, är titeln på ett takobjekt på Riche, Lilla Baren.

Verket är ett porträtt av en slags sjöstjärna som med sina långa ornamentala armar fångar sitt byte genom att förvandla sig till en korg; Giant Basket Star på engelska.
I verkligheten mäter djuret uppemot 0.6 m, så den här varianten är groteskt stor och kraftig. Den vilar i taket med andningsorgan och könsorgan nedåt.

Verket föddes i tanken då Cecilia Ömalm mitt i rådande finanskris satt i Lilla Baren och sneglade upp i taket. Omgiven av sjöjungfrur och blåsalger kunde Astrophyton inte fått en bättre plats.

Nr 1 sitter i taket på Riche, Lilla Baren sedan 2009.
Stuckgips, 160 cm i diameter, 7-20 cm hög

Cecilia Ömalm arbetade med stuckatören Gabriel Monsalve som hjälpte henne att forma hennes vision.

http://ceciliaomalm.com/riche.html

http://www.rodeo.net/agnesb/haeckel-cecilia-oemalm-krajcikova-x-riche-29522

https://pursuitist.com/astrophyton-darwinium-by-cecilia-omalm-krajcikova/

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table