Media: Textil

Camilla Iliefski i Lilla Baren

Ny textil utställning på Lilla Baren, Riche.
Camilla Iliefski arbetar med polykroma, nonfigurativa verk tuftade i ull och lin. I Lilla Baren presenterar hon nya verk.

Camilla Iliefski är frilansande designer och konstnär. Efter avslutade studier vid Högskolan för Design och Konsthantverk, HDK, har hon huvudsakligen arbetat som grafisk formgivare i olika konstellationer. Sedan 2008 använder hon sig av tekniken handtuftning. Camilla Iliefski är representerad på Röhsska museet och har även gjort ett antal offentliga utsmyckningar för bl a Knivsta kommun och Västra Götalandsregionen.

se verkförteckning här;

iliefski index

vid intresse kontakta; calle@riche.se

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.