Konstnär: Björk HijoortMedia: MåleriDatum: 2019

Björk Hijoort på Lilla Baren

Lilla Baren är stolta över att presentera verk av Björk Hijoort.

Året 2012 föddes det konstnärliga alter egot Björk Hijoort, ett alter ego som skapades till följd av bristande självförtroende inför ett konstnärskap som pågått sedan personen bakom detta alter ego var gammal nog att greppa en penna eller att bygga ett sandslott. Behovet av att våga ta klivet utanför allt vad bekvämlighet heter kulminerade i denna persona. Hon blev personens hjältinna och är det än idag. Tillsammans skapar de fritt och helhjärtat med allt vad det innebär.

Björk Hijoorts konstverk har återkommande ämnen och moment;
”Jag har alltid avbildat kroppar, ofta kvinnofigurer blandade med objekt och djur. Det har sedan länge funnits en stark fascination för det surrealistiska och abnorma och hur en anpassar sig till världen vi lever i idag. Jag blev diagnostiserad med Bipolär sjukdom typ 2 för drygt ett år sedan och har befunnit mig i många vägskäl för att kunna finna mig tillrätta i det”

Som en följd av detta producerade Björk Hijoort en serie målningar som ställs ut nu i maj i Stockholm samt i September i Malmö. Många uppfattar Björk Hijoorts konst som färgglad och roande vilket konstnären tycker är smickrande, det finns dock djupare mening i varje penseldrag, precis som att varje människa bär på sina egna historier.

Kom till Lilla Baren och betrakta denna förtrollande bildvärld.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table