Björk Hijoort på Lilla Baren

Lilla Baren är stolta över att presentera verk av Björk Hijoort.

Året 2012 föddes det konstnärliga alter egot Björk Hijoort, ett alter ego som skapades till följd av bristande självförtroende inför ett konstnärskap som pågått sedan personen bakom detta alter ego var gammal nog att greppa en penna eller att bygga ett sandslott. Behovet av att våga ta klivet utanför allt vad bekvämlighet heter kulminerade i denna persona. Hon blev personens hjältinna och är det än idag. Tillsammans skapar de fritt och helhjärtat med allt vad det innebär.

Björk Hijoorts konstverk har återkommande ämnen och moment;
”Jag har alltid avbildat kroppar, ofta kvinnofigurer blandade med objekt och djur. Det har sedan länge funnits en stark fascination för det surrealistiska och abnorma och hur en anpassar sig till världen vi lever i idag. Jag blev diagnostiserad med Bipolär sjukdom typ 2 för drygt ett år sedan och har befunnit mig i många vägskäl för att kunna finna mig tillrätta i det”

Som en följd av detta producerade Björk Hijoort en serie målningar som ställs ut nu i maj i Stockholm samt i September i Malmö. Många uppfattar Björk Hijoorts konst som färgglad och roande vilket konstnären tycker är smickrande, det finns dock djupare mening i varje penseldrag, precis som att varje människa bär på sina egna historier.

Kom till Lilla Baren och betrakta denna förtrollande bildvärld.