Konstnär: Astrid SylwanMedia: MåleriDatum: 2021

Astrid Sylwan visar Varsna på Teatergrillen

ASTRID SYLWAN, VARSNA

17.08.2021- 02.10.2021

“Utställningen ”Varsna” på Teatergrillen handlar om en fördjupad varseblivning av den andliga kraft måleriet håller. En lyhördhet, ett själsligt samtal i färg, en målerisk upptäcktsresa…
Jag stannade upp, lyssnade och det här är vad som viskades”

– Astrid Sylwan

Astrid Sylwan, född 1970, tog examen från Konstfack 2005.
Det figurativa kommer sällan in i Sylwans värld, det är färgen som spelar huvudrollen.
Inte bara färg som nyans, utan också som en fysisk närvaro.
Sylwan använder färgens alla fysiska egenskaper när hon applicerar den på duken med breda penslar, färgknivar eller skrapor, eller häller den över duken och låter den rinna över ytan i stora droppar.

Astrid Sylwan har snabbt tagit ställning som en av Sveriges mest framstående målare; hon har tilldelats flera prestigefyllda utnämningar, hon är finns representerad över hela Norden, och hennes arbete finns idag i samlingar av t.ex. Moderna museet, Statens konstråds och Malmö konstmuseum.

I Stockholm syntes hon nyligen på Galleri Andersson Sandström där hon hade en stor separatutställning.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table