Konstnär: Anna-Britta SandbergMedia: MåleriDatum: 2011

Anna-Britta Sandberg

Anna-Britta Sandberg (född 1972, Norrbotten) bor och verkar i Stockholm.
År 2001 tog hon sin  MFA i Måleri/Konstvid Konstfack.  Utställningen på Riche ”I manegen”, är en humoristisk gestaltning av fiktiva situationer som med sina absurda motiv får betraktaren att ställa frågor om samtiden och dagens arenor. Under 2003 såg Anna-Britta Sandberg Ridley Scotts film ”Gladiator”, och berördes av den utsatta situation som gladiatorerna befann sig i. Hon skapade då en målning föreställande en arena där gladiatorer och den passivt betraktande publiken ersattes av små djur. Arenorna i hennes målningar kom över tid att förvandlas till cirkusar. De befolkades även av människor, som objektifierades och dresserades av djuren. De psykologiskt laddade scenerna i ”I manegen” skildrar livets dramatik och absurditeter, och blandar både humor och allvar.
Utställningsperiod var januari 2011.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table