Konstnär: Ann FrössénDatum: 2023

Ann Frössen, MY LIFE

Riche
12.09.2023  – 22.10.2023

VERKLISTA

Ann Frössén arbetar med flera media. Ann är mest känd för storskaliga målningar men arbetar även med teckningar, video och fotografi. Ofta skapar hon platsspecifika utställningar och hon har även erfarenhet av offentliga verk. Frågor som påverkar hennes konst och är angelägna för Ann Frössén är naturvård, liv och död. Havet som en symbol för dessa frågor figurerar ofta i hennes arbete och som en metafor för förändringar och händelser i livet.

Ann Frössén utbildade sig till konstnär vid Konsthögskolan i Warszawa.
Hon studerade också i Frankrike i flera år. Sedan 1988 har hon ställt ut regelbundet och deltagit i traditionella utställningar och projekt. Hennes verk har visats både i Sverige och internationellt (Frankrike, Baltikum, Danmark, Finland, Ryssland, Polen, Tyskland och Japan).

Ann Frössén är även verksam som curator och leder bland annat Art in Office Stockholm och Side by Side Stockholm.

För utställningen på Riche har Ann Frössén sammanställt ett tiotal verk, med olika presentationer, hon visar verk med oljefärg på duk, akrylfärg på duk och digitala prints samt fotocollage. Denna utställning som har döpts till MY LIFE kommer att visa både nya och äldre verk av Ann Frössén. Utställningen har även en personlig koppling för Ann;

”Riche var stället som vi gick till på  1970- och 1980-talet. Det var det enda rätta! Många minnen gör det roligt/speciellt att ställa ut här. MY LIFE innehåller verk från olika tider men alltid med mitt tema; vatten. Hav, vatten och vågor har fascinerat mig i över fyrtio år.”

Ann Frössén är även delaktig i The Romantic Eye på Nationalmuseum i Stockholm, som visas i september 2024.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table