Konstnär: Anja FredellMedia: TextilDatum: 2021

Anja Fredell, Youthful Indulgence och Ssssss

Foto; Alexander Beveridge

Lilla Baren på Riche presenterar stolt en utställning med Anja Fredell.
17.11.2021 – 12.01.2022

Anja Julia Virginia Fredell är född 1990 i Torsby, Värmland, och verksam i Göteborg.
Utbildad i textilkonst på masterprogrammet i konsthantverk vid Göteborgs universitet.

Alla verk är till salu,
Verkförteckning finns här.
vid intresse kontakta calle@riche.se

Anja Fredell arbetar huvudsakligen med handtuftningsteknik och skapar skulpturer, bilder och mattor.
Arbetet kretsar kring relationer mellan olika rum och kroppar och konsekvenserna av dessa relationer.
Bland rummen intar hemmet och den inre världen särställda positioner, såsom inhysande det mest intima och privata hos människan. Konstverken uttrycker inre förhållanden som åskådliggörs genom färger och kraftfulla rörelser.
Genom mattans form och traditionella plats i hemmet introduceras tankar om ett avgränsat rum eller den scen på vilka hemmets möten äger rum. I denna utställning utvecklas även klassiska teman som lustgården, brustna fördämningar och vargtimmar.

I Youthful Indulgence och Ssssss porträtteras en lustgård översvämmad av förbjudna frukter och synd. Däri ryms också den förgängliga ungdomens frosseri och det ordlösa. Störtfloden skildrar fåfängan i kampen mot övermänskliga krafter och den skönhet och nödvändighet med vilka sådana föreställningar är förknippade. Vargtimmar visar hur natten kan förvandla en Blomsterananas eller Aloe Vera till en varelse ur tv-serien Stranger Tings.

I utställningen visas även ”Peachy” & ”Wavy”, två barstolar som Anja Fredell gjort tillsammans med konstnären och designern Carl Martinson. Två färgstarka fruktfat balanserandes på långa gängliga träben som tycks framväxta ur marken och nu redo att närsomhelst promenera iväg.

Installationsbilder av Alexander Beveridge;

 

 

Mer här —-> https://www.instagram.com

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table