Konstnär: Amanda OomsMedia: Måleri

Amanda Ooms 13

Amanda Ooms 13.
13.1.2020 – 16.2.2020

Amanda Ooms, en mångfacetterad konstnärinna som utrycker sig i bild, ord, film och på scen återvänder med en utställning på Riche. Amanda växte upp mellan Sverige, Holland och Marocko. Hennes pappa sålde målningar längst vägen och lärde henne spela munspel. Amanda är en överlevnadskonstnär på jakt efter sanningar. Hon arbetar i kol och tusch med en svärta och ett djup som drar åskådaren till sig.

Amanda kallar den bildsamling hon valt att visa på Riche för 13.

”För tretton år sedan började två barn växa i min mage. En flicka och en pojke. Livets största gåva och största utmaning. Min egen mamma försvann strax innan jag fyllde 13. Hon gav mig liv och tog sitt eget. Allt detta var lätt att glömma under de intensiva åren av kärlek och rebellion som följde. När jag själv blev mamma kom hon tillbaks till mig. Hon drar mot det svarta. Barnen mot ljuset. Kriget utspelas. I mig. Ibland är jag rädd.

13 visar möten i ensamheten.

Jag vet fortfarande väldigt lite om livet. Men detta vet jag med säkerhet: Ensam är inte stark.”

Amanda Ooms

Verken är till salu. Se verklista här
Kontakta calle@riche.se (0739504768) vid intresse.
Sålda verk kan hämtas på Riche efter den 16e februari.

 

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table