Konstnär: Amanda FermDatum: 2022

Amanda Ferm utställning ♾️(kukåtta)/ forever fucked

Lilla Baren Riche
28.09.2022 – 19.11.2022
Verkförteckning

Amanda Ferm är född i Piteå och lever och verkar i Stockholm.
Hon är utbildad på Brunnsvik folkhögskola experimentell konst och fortsatte studier vid Pernbysmålarskola. Amanda har under de senaste åren ställt ut i Göteborg, Stockholm och Oslo. På Riche Lilla Baren visar Amanda en samling teckningar. Teckningen som syns här heter ”The winner” (620 x 920 mm,  mixed media). Vida Lavén har skrivit en träffande text om Amanda Ferms konstnärskap;

Amanda Ferm ritar i blyerts på papper för att sedan ibland iscensätta det tecknade i performance . Med en estetik som för tankarna till 80-talets depraverade vuxenserier och en tematik som korsbefruktar populärkulturella och pornografiska referenser med en klassisk sensibilitet kastar Ferm ett sakralt ljus på det perversa och banala.

– Vida Lavén 2022

”Utställningen skulle jag säga handlar om mitt ambivalenta förhållningssätt till det manliga könet. Älskar kukar / hatar kukar. Samt så bodde jag bakom ok q8 i Öjebyn när jag var liten och när de gick från att heta bara: OK till ok q8, kallade vi macken OK KUKÅTTA. Så allt går igen liksom.”

 

Amanda Ferm 2022

I samband med utställningens vernissage släpps ett fanzine som är ett samarbete mellan Amanda Ferm och Jan Ferm. Fanzinet är skapat utifrån deras gemensamma samling av porrtidningar från 60-70 talet. I fanzinet har de skapat hälften av bilderna var.Fanzinet släpps på runkgrottan förlag som grundats av Mattias Hellberg.

https://www.amandafermart.com/info

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table