Konstnär: Rebecka Bebben AnderssonMedia: KollageDatum: 2024

Utställning, Rebecka Bebben Andersson: Vanitas

Rebecka Bebben Andersson
Vanitas
Riche
tisdag 7 maj 2024 – lördag 13 juli 2024
Rebecka Bebben Andersson – Vanitas
7 maj – 13 juli
I utställningen Vanitas visas en serie målningar utförda 2021-2023 förställande en ensam dödskalle. Skallarna visas tillsammans med ett antal nya kollage av de stora matkedjornas
papperskassar och en serie aluminiumskulpturer. Alla verk är till salu.
Text av Anna Nygren om Vanitas:
Rebecka Bebben Andersson
(f. 1984, Linköping), är en svensk konstnär. Verksam i Stockholm och på Öland.
Anderssons konstnärliga praktik innefattar en rad olika uttrycks- och arbetssätt, bland
annat installation, text, kollage, måleri, skulptur, textil och scenografi. Hon arbetar också återkommande med permanenta konstverk i det offentliga rummet, bland annat för SL,
Region Östergötland, Region Stockholm, Stockholms kommun och Jönköpings kommun. Dessa gestaltningar kan vara i vitt skilda tekniker så som betong, aluminium, kollage eller glasfiber. Respresentation, maktstrukturer, absurditet, psykisk sjukdom och feminism är återkommande teman i hennes konst. Hennes verk har visats i flera separat- och grupp-utställningar i Sverige och internationellt, däribland ArkDes, Stockholm, Färgfabriken, Stockholm, Svenska institutet, Paris, Charlottenborg, Köpenhamn, Havremagasinet Boden, Linköpings konsthall, Växjö konsthall och Luleå konsthall.
Hon är utbildad vid Kungliga konsthögskolan, KTH – arkitektur och Operahögskolan – scenografi i Stockholm, samt Göteborgs universitet/Valand – litterär gestaltning.
2023-07-23
Rebecca Bebben Andersson, konstnär har gått kursen Autistiskt skrivande på Valand i Göteborg, intervjuad till texten om Autistisk skrivande. Fotograferad på Passagen Linköpings konsthall.
Foto: Lisa Arfwidson

 

 

Instagram: @rebeckabebbenandersson
Mail: rebeckabebben@gmail.com

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table