Konstnär: Siri SkillgateMedia: SkulpturDatum: 2024

DUM KERAMIK, Telepatiska Intentioner, Lilla Baren

DUM KERAMIK
Telepatiska Intentioner
16.01.2024 – 09.03.2024
Verken är till salu,
klicka här för verklista

Siri Skillgate (f. 1991) är konstnären bakom DUM KERAMIK. Siri Skillgate lever och verkar sedan 2021 i Stockholm och har en masterexamen i Industridesign vid Lunds universitet från 2016.

DUM KERAMIK är ett experiment som syftar till att utveckla och i praktiken testa arbetsmetoder och förslag för att skapa förutsättningar för en levande ekonomiskt hållbar hantverkstradition. I konceptet utforskar Skillgate hur hennes kompetens från arbetet som industridesigner kan omtolkas i en lokal, självproducerande regi. Objektens uttryck är tydligt präglade av produktionsprocessen men är alla unika.

Till utställningen TELEPATISKA INTENTIONER har Siri Skillgate skapat över 60 unika verk. Närvarande i verkens uttryck finns kännetecknande historiska referenser till amforor från antikens Grekland och mjuka, böljande asymmetriska former som en blinkning till 1700 talets rokoko.

TELEPATISKA INTENTIONER är en hint om en riktning och en ny vision för Skillgates framtida konstnärliga projekt.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table