Konstnär: Anthony MillsMedia: MåleriDatum: 2023

Doo Voo av Anthony Mills

Innan vernissage har Anthony målat ett antal verk live i Lilla Baren.
Verken har blivit en del av utställningen.
Verken är till salu, se verkförteckning här

Doo Voo, Anthony Mills
Lilla Baren, Riche
2023.11.14 – 2024.01.13

Introducing Doo Voo.
Where Tuesday is Friday and a voice supported by the ancestors does echo.
Anthony Mills solo show is multi-disciplinary.
Born in the 70’s , forged in the 80’s, sharpened in the 90’s, and fine tuned through the 00’s.   Here is where ratchet and classical hold hands and invite sweet November to the ritual.
Six pre-fab doo voo dolls suspended from the ceiling attached to red licorice.
Storytellin paintings made live at Lilla several days before the November 14 opening.
You are carefully invited to Anthony Mills’ ”DOO VOO” exhibition that shall remain for the duration of 60 days.

Mills verk som presenteras på Riche i Lilla Baren är målningar och skulpturer, dessa verk är starkt färgade av ett intresse för (och vissa rötter i) Voodoo.
Anthony Mills stil kan beskrivas som Virginic Street Style som är färgstark och spännande.

ANTHONY MILLS

Mills är även starkt formad av en musikalisk karriär. Som en klassisk röst som är skolad på  The Manhattan School of Music har Mills arbetat och turnerat med Harry Belafonte, Amy Winehouse, Krs-One, Sizzla, Grace Bumbry och Leela James.

Någonstans längs vägen kände Anthony att han behövde berätta historierna om sitt arv – från sin fransk-kreolska mormor till släktingar som var Bluecollar med kopplingar till  fabrikerna i Akron, Flint och Detroit.

Anthony Mills kanaliserar den komplexa trögheten i djupa södern med utgångspunkt i traditionell berättelse om plantagelåtar och mer samtida influenser.

Anthony Mills var en av de medverkande konstnärerna på La Biennale di Venezia 2015, All the Worlds Futures, kurerad av Okwui Enwezor, han hade ett två månader långt recidency och framförde Jason Morans verkslåtar/installation.

is represented by Galleri Duerr

 

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table