Hero banner

Konsten på Riche

Redan på Tore Wretmans tid fanns det en tydlig ambition med konsten på Riche och Teatergrillen. Det var många konstnärer som samlades under detta tak och många av deras verk fick pryda väggarna. Vi har försökt skapa ett

Read more
fallback image
Artist: Martin GustavssonMedia: MåleriDate: 2022

Martin Gustavsson – Frukternas Estetik i en Bar – på Teatergrillen

"Frukternas Estetik i en Bar" Vindruvor och blommor samt porträtt av en ung man i olika tillstånd av berusning, kanske av lust, kanske vin eller sång, kanske av helt andra anledningar. Dessa målningar bildar stommen i den utställning som visas på Teatergrillen februari till april. Martin Gustavsson är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och Middlesex University, London och har ställt ut i Sverige och internationellt sedan 1990-talet. Han bor och är verksam i London och Stockholm.
fallback image
Artist: Ester ErikssonMedia: MåleriDate: 2022

Soloutställning med Ester Eriksson i Lilla Baren på Restaurang Riche.

Ester Eriksson (f,1987) använder sin praktik för att visa upp sitt eget perspektiv på samhället och vardagen. Ester Eriksson har studerat på Serieskolan i Malmö och Gerlesborgsskolan i Stockholm. År 2021 tog hon examen från Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Ester Eriksson arbetar med en rad olika uttrycksmedel som teckning, måleri och skulptur. En praktik som konstnären själv beskriver som ”en enda stor impuls”, där det ena leder till det andra. Utgångspunkten för Eriksson arbete har länge varit att gräva där hon står, och med ett stort intresse för det självbiografiska, psykologi och drömbilder försöker Eriksson att skapa världar där hon kan vara helt fri.
fallback image
Artist: Amanda LundqwistMedia: MåleriDate: 2021

Sheila Amanda Lundqwist, Self Love / Meditations

Sheila Amanda Lundqwist föddes i Vilhelmina, där livet kretsade kring fjället och en livsviktig relation till naturen. Magin från denna barndomens plats har hon burit med sig in i sin konst som ofta utforskar det lekfulla och naiva som ryms i ett barns världsbild. “Konst och musik är en spirituell gåva och mina verk kan ses som en meditation. När jag har skapat har jag utgått från det mjuka och det snälla som jag kan höra i Cleas musik. Ljuset finns ständigt närvarande, i både musik och bild.”
fallback image
Artist: Sara GewaltMedia: MåleriDate: 2020

Sara Gewalt “på drift”

På Saras utställning “På drift” i Lilla Baren möts betraktarna av både måleri, skulptur och tryckkonst. Verken ger uttryck för en längtan till att vilja vara på väg igen, att åter känna sig fri nu när allt blev så trångt. På väg någonstans genom sanddynor bland schamaner och monumentala berg under stjärnklara avgrundsnätter. Tursamma eller olycksbådande omen lurar längs vägen där hög musik och förevigt brinnande eldar visar oss vägen.
Book a table