Artist: Sara GewaltMedia: MåleriDate: 2020

Sara Gewalt “på drift”

Sara Gewalts arbeten möter vi figurer och miljöer som satts samman i en alternativ värld. Här finns en tydlig melankolisk och orolig känsla av att något är på väg att ske eller precis har skett. Samtidigt finns det också drag av något mer humoristisk och lekfullt som är närvarande i hennes arbeten.

Saras influenser är ofta hämtade ifrån en drömsk mystik kombinerad med en vild och otämjd estetik som bland annat återfinns i heavy metal kulturen. Kontrasterna är skarpa och uttrycket rått.

“Jag intresserar mig mycket för transformation och kontraster; djur och människa, gränslandet mellan dröm och vakenhet. Ofta använder jag mig av symboler och mystik i mina arbeten. Det är en spänning, någonting överhängande och känsloladdat, som ska finnas närvarande i det jag gör. “

På Saras utställning “På drift” i Lilla Baren möts betraktarna av både måleri, skulptur och tryckkonst. Verken ger uttryck för en längtan till att vilja vara på väg igen, att åter känna sig fri nu när allt blev så trångt. På väg någonstans genom sanddynor bland schamaner och monumentala berg under stjärnklara avgrundsnätter. Tursamma eller olycksbådande omen lurar längs vägen där hög musik och förevigt brinnande eldar visar oss vägen.

 

Sara Gewalt (b. 1984) is an artist born and based in Stockholm, Sweden. She holds a BFA from Konstfack, University of Fine Arts, Crafts and Design.

 

 

Utställningen pågår  2020.10.21 – 2020.11.13

Klicka här för verklista

 

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table