Media: FotografiDate: 2021

Hatte Stiwenius fotografier / kontaktkartor med Ebba Grön, The Clash och Tant Strul m.fl

presenteras med hjälp av Hatte Stiwenius Collection –
Greger Ulf Nilson och Charlie Drevstam

Restaurant Riche
13.09.2021 – 01.11.2021

Hatte Stiwenius (1949-2007), fotograferade konsekvent och på ett genomgripande sätt punkmusikens framväxt i Sverige under 70 och 80 talet och dess efterdyningar.

Med fokus på det som hände både bakom scenen och människorna runt den,
de som i punkrörelsen såg ett alternativ, en befrielse, allas rätt att uttrycka sig och möjligheten till revolt mot konventionerna. I detta upproriska sjuttiotal har Stiwenius sina fotografiska rötter, där finner han inte bara sitt eget bildspråk, utan också en tillhörighet.

Som förvaltare av hans fotografiska arv har vi, allteftersom vårt arbete med katalogiseringen av bilderna fortskridit, än mer förstått vikten av att låta en ny generation upptäcka den bildskatt han lämnat efter sig. Ett konstnärskap med hög verkshöjd, präglat av ett intresse att skildra människor och deras liv.

Nu känns det angeläget att sätta ihop dessa fragment till ett helt konstnärsskap och därmed ge Hatte Stiwenius sin rättfärdiga plats i den svenska fotohistorien.

En kontaktkarta är som att få en glimt av vad som hände. En exponering som många av oss känner igen från ett skivomslag med Ebba Grön, Imperiet eller Tant Strul och som nu kan ses tillsammans med de andra exponeringarna ger en bredare berättelse från tillfället.

Under det pågående arbetet med den första boken, som fokuserar just på musiken, har vi valt ut 17 unika kontaktkartor ur Hatte Stiwenius Collections arkiv.

Kontaktkartorna är printade i storleken 66x50cm på syrafritt bomullspapper 310g och i en upplaga på endast 10 exemplar + 2 AP.

 De inramade verken på utställningen är till salu och de andra editionerna säljs oramade via vår webbshop – hattestiweniuscollection.com som öppnar samma dag som vernissagedagen.

Alla bilder är certifierade och signerade av HSC och ett äkthetsbevis följer med varje print som kan monteras bak på inramningen.

Stockholm september 2021

Hatte Stiwenius Collection – Greger Ulf Nilson och Charlie Drevstam

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table