Artist: Gunilla KlingbergMedia: KollageDate: 2012

Gunilla Klingberg

Det stora välvda fönstret i restaurangen har ett vackert orangefärgat mönster skapat av Gunilla Klingberg. Mönstret för associationerna till det kända mantrat Aum och österländsk filosofi. Vad man först tror är ett sirligt dekorativt mönster visar sig vid närmare titt vara uppbyggt av varumärkeslogotyper. Dock inga lyxmärken utan från vardagliga lågprisaffärer som Lidl, Tesco och Sparlivs.

I Gunilla Klingbergs verk är sammanförandet av österländsk estetik och religion med västerlandets konsumtionssamhälle ett återkommande tema. Formspråket för tankarna till sjuttiotalet och new age-rörelsen. Stora varumärkeslogotyper sammanflätas rent grafiskt till abstrakta mönster. Formationerna ger associationer till kretslopp och skapar ett slags meditativ effekt. Vi blir hänförda av någonting vi ser varje dag, omstöpt i ny form. Verken väcker intressanta frågor om religion, nyandlighet och konsumtion.

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table