Artist: Stig SteijnerMedia: MåleriDate: 2021

Stig Steijner – ”HAHAHA YES I THINK SO”

Stig Steijner (f. 1990) bor och arbetar i Göteborg och är utbildad på Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam och Akademin Valand, Göteborg.

Utställningen börjar onsdag 12/5

https://www.stigsteijner.com

https://www.instagram.com/bongas414/

 

“När jag samlar material för att skapa en grund för min process så fotograferar jag olika platser samt fysiska material. Dessa blir sedan ihopsatta som kollage för att sedan informera mig om hur olika tavlor kan ta form. Med tavlorna så vill jag berätta en historia om en plats som är nästan som ett monument över samtiden. En plats som är förgänglig, utblottad och i sitt slutskede visar sitt innanmäte. Där hårda material plötsligt böjs i krokiga former, där färg från väggarna vittrar, nedslagna klinkers bitar ligger på golvet och andra människor har tagit sig in och gjort platsen till sin egen. Det som även intresserar mig är förutom själva skelettet av rivnings objekten är dess temporära form och hur de konstant ändras innan de till slut är jämnade till marken. Istället för en klassisk ruin där en romantisk bild har skapats och tas omhand är dessa byggnader enbart ”öppna” en kort period innan något nytt ersätter.

I mina senaste verk så tar jag dessa former och applicera på duk, för att skapa mina egna påhittade fresker. Flera olika lager appliceras för att skapa en råare yta där olika färger idealiseras för att hitta trådarna tillbaka till den ursprungliga platsen. Mycket inspiration till mitt arbete har jag fått från Jane Rendells book “Site-writing” där Rendell beskriver idén om att skapa en berättelse som befinner sig mellan fiktion och verklighet och hur dessa kan få en historia att koppla samman det förflutna och framtiden. Där en promenad inuti en byggnad kan skapa ett eget narrativ när man möter historien bakom den, olika material och hur allt samspelar, både i verkligheten och imaginärt.”

Verkförteckning

alla verk är till salu,

vid intresse kontakta

calle@riche.se

 

 

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table