Artist: Amanda LundqwistMedia: MåleriDate: 2021

Sheila Amanda Lundqwist, Self Love / Meditations

Sheila Amanda Lundqwist
Self Love / Meditations
Lilla Baren
18.08.2021 – 11.09.2021

Self Love / Meditations är en svit som ger en inblick i en inre värld fylld av ljus, där tonerna av en flöjt i silver spelar över fjällets vidsträckta storhet. Det är också en visuell representation av en vänskap mellan konstnären Sheila Amanda Lundqwist och musikproducenten DJ Clea. Amanda och Clea möttes under sina filosofistudier i Stockholm 2014 och har efter år av kreativa och andliga samtal gjort sitt första gemensamma projekt – ett resultat av två själar som möts. Amanda målade samtliga verk medan hon lyssnade på Cleas låt “Meditations” och målningarna är således musik översatt till bild, ljud som förvandlats till färg och form.

Sheila Amanda Lundqwist föddes i Vilhelmina, där livet kretsade kring fjället och en livsviktig relation till naturen. Magin från denna barndomens plats har hon burit med sig in i sin konst som ofta utforskar det lekfulla och naiva som ryms i ett barns världsbild. “Konst och musik är en spirituell gåva och mina verk kan ses som en meditation. När jag har skapat har jag utgått från det mjuka och det snälla som jag kan höra i Cleas musik. Ljuset finns ständigt närvarande, i både musik och bild.”

Sheila Amanda Lundqwist har en examen i psykologi och jobbar som researcher. Hon har målat sedan hon var barn och har ägnat en stor del av sitt liv åt skapande i text och bild. DJ Clea är en av Stockholms mest anlitade DJ:s och har turnerat i och utanför Europa. Som producent har hon släppt musik på skivbolag såsom Ghostly International, Church och Anjunadeep. Sedan 2020 driver de den kreativa studion och skivbolaget Blue Zone tillsammans med Isa Liliestrand.

Målningarna är gjorda i akryl på papper.

Videoverket “Meditations” visas på vernissagen 18 Augusti.

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table