Artist: Julia De RuvoMedia: MåleriDate: 2020

It´s so terribly dark, Julia de Ruvo

2020.09.16 – 2020.10.12

Julia de Ruvo är en konstnär baserad i Stockholm som har startat sin bana med illustrationer. Julia de Ruvo är även professionell illustratör och animatör. Julia har alltid tecknat och målat och  efter att ha skapat  en stop motion-video upptäckte hon att animationer skapade nya möjligheter att berätta genom sina illustrationer. Inspirerad av människorna och situationerna kring henne, fångar hon vanliga vardagliga känslor på ett unikt och relaterande sätt. Med små detaljer skapar Julia berättelser som är större än själva illustrationerna. Julias favoritillustratörer och konstnärer som hämtar inspiration från är; Jamie Wolfe , Jockum Nordström, Molly Fairhurst och Kate Isobel Scott.

Tydligt i verken som Julia presenterar på Riche är den dova bakgrunden. Tillsammans med de matta färgställningarna på motivet skapar bakgrunden och verken som helhet en stämning av Paris 20-tal. Figurerna med halvt dolda ansikten och förstorade öron adderar till den förtätade stämningen. Att man endast skymtar ögonen gör att betraktaren blir mer nyfiken på den porträtterade och Julia har valt att porträttera figurerna med tracksuits som  gör att motiven känns nutida och samtidigt kontrasterar med färgställningen som känns historisk.

Verkförteckning

Vid intresse kontakta

calle@riche.se

 

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table