Konstnär: Peter HagdahlMedia: InstallationDatum: 2020

Peter Hagdahl visar två verk på Riche mellan 3 mars och 19 april, 2020. Konstverken kan liknas vid en slags flödesscheman som blandar måleri, teckning och rörlig bild till sammansatta spänningsfält av rörelser, konflikter och händelser.

Hagdahls konst består ofta av tvärvetenskapliga och poetiska återgivningar mellan motsägelser, händelser och omständigheter – där platsens karaktär såväl som den aktuella situationen är viktiga komponenter och utgångspunkter. Ett vanligt tema i hela Hagdahls arbete har varit att gestalta det stabila mot det instabila och flyktiga, där varje beskrivning eller konstruktion är direkt beroende av händelser och reflektioner både utanför och inom oss själva.

Peter Hagdahl har bland annat arbetat som professor vid Konstfack, Stockholm och Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Sedan 2014 har han vid sidan av sitt konstnärskap varit curator på Statens konstråd där han arbetar i en mängd olika situationer och format för det offentliga rummet.

Hagdahls konstnärliga praktik sträcker sig mellan forskningsprojekt och utställningar i olika format och sammanhang både i Sverige och utomlands. Bland de platser där han har gjort utställningar är PS1, New York, Moderna Museet, Stockholm; ICC Tokyo; Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, Kiasma, Helsingfors och Centro Cultural del Conde Duque, Madrid.

Verkförteckning.
(verken är till salu, price upon request)
kontakta; calle@riche.se

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

Visa alla
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.