Konstnär: IronMedia: KollageDatum: 2020

09.09.2020 – 09.10.2020

Repetitio est mater studiorum, repetition är kunskapens moder, och repetitionen är tydlig i denna utställning på Riche.
En av de mest kända popart-konstnärerna, Andy Warhol, använde sig ofta av repetition i sin konst. Det gör att denna utställning får en slags popart känsla över sig. Utställningen baseras runt ”Bat Man” 2020, en politisk satiraffisch av svenska gatukonstnären ”Iron” (@ironartworks).
”Bat Man” relaterar till att Coronaviruset tidigt uppgavs ha infekterat människor först genom fladdermöss som såldes som mat på djurmarknaden i staden Wuhan i Kina.

Onsdagen den 9 september visas utställningen på restaurang Riche.
Utställningen hänger till den 9 oktober.
Utställningen är curerad av Carl Carboni och Lars Liljendahl.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.