Konstnär: Leo ParkMedia: MåleriDatum: 2015

Feta Vågen

Där insekter sväller till tecken, symboler och köttätande wildstyle. Där kampen om makt, perversa lekar och plötsliga infall genomkorsas av grekiskt drama. Där Michelangelo möter Mega Pyton, där står Leo Park och hugger med sin nervösa penna.

Efter åratals besatthet av undergroundserier, 1600-talsklassicism, graffiti och teckenmystik har Leo Park utvecklat en bildvärld där allt tycks vara i förvandling. I sitt försök att beskriva världsalltet, har Leo Parks konst kollapsat i ett rytmiskt rum där biomorfa singulariteter kämpar för sin existens. Ett kollektivt medvetande söker febrilt efter svar. Är vi i växtriket? I språkriket? I djurriket, i barndomen eller i helvetet?

Leo Park är konstnär från Stockholm och har arbetat med måleri, installationer och performance.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.