Konstnär: Jonas LiverödMedia: SkulpturDatum: 2024

Utställning Jonas Liveröd: Exorcism

Verken är till salu och verklista finns här.

Efter att nyligen släppt sitt konstnärliga lexikon Grand Assembly på Riche återvänder Liveröd med en helt ny serie verk. Av uråldrigt trä från hans egen gård har Liveröd motorsågat, bränt, slipat, snidat och målat fram de monumentala och skulpturala spegelverken under en intensiv period i början av 2024.
De första av dessa verk gör nu sin publika debut på Riche! 

Jonas Liveröd brukar beskrivas som djupt materialotrogen och drivs av en ständig nyfikenhet arbetar han med konstnärsskapet som ett helhetsverk där alla delar fyller en uppgift. Som samlare, föreläsare, skribent, som evenemangsarrangör, curatorsverksamheten eller något av de olika sorters verk han producerar. Textil, skulptur, teckning, föreläsning och på Riche introducerar han Stockholm till de verk i trä som kommit att bli en allt viktigare del av hans konstnärskap.

I Nationalencyklopedin  beskrivs hans konstnärskap ”som präglat av en ohämmad energi, en plats där allt från antika till samtida myter och riter krockar och blandas i en våldsam urladdning. Hans metod är främst inriktad på teckning, skulptur och installation men tar en mängd uttryck med en stor materialblandning och interdisciplinära överskjutningar, där han även arbetar med text, curatorsverksamhet eller vad som kommer i hans väg.”

Utställningen görs i samarbete med Galleri Hedenius.

——————————————————–
Liverödland on WIKI, onINSTA,onWEBandBLOG

Jonas Liveröd är som konstnär en visionär som tar betraktaren med på en resa genom det mänskliga landskapet. Genom en mångfald av medier och tekniker, från målningar till skulpturer, utforskar han inre och yttre världar. Verken kan fungera som en portal till känslornas komplexitet och bjuder åskådaren att omvärdera sin syn på tillvaron. Liveröds konst är inte bara vacker utan också tankeväckande och känslomässigt gripande, och ger oss möjligheten att fördjupa vår förståelse för det mänskliga tillståndet. Och allt som oftast skapar Jonas sin konst med glimten i ögat.

index j liveröd

 

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Book a table