Råbiff på Riche
thumbnail mobile

Råbiff på Riche – välkommen till våra Råbiffsdagar

Råbiff serverar vi året om på Riche. Men under några särskilda dagar tidigt på året anordnar vi så kallade Råbiffsdagar. Under dessa dagar tar vi fram en särskild meny med ett noggrant urval av olika sorters kreativa råbiff-serveringar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om när du kan boka bord till Råbiffsdagarna år 2025.

Ät råbiff på Riche

Upptäck smakupplevelser utöver det vanliga på Restaurang Riche i Stockholm. Hos oss hittar du i princip alltid högkvalitativ råbiff på menyn. Styckdetalj och tillbehör varierar över säsongerna, men du kan alltid känna dig trygg med att vi är noggranna när vi väljer vilket kött vi gör vår råbiff på. Våra kockar kombinerar tradition och innovation för att alltid skapa oförglömliga rätter.

Råbiff på Riche
Råbiff på Riche
Råbiff på Riche
Råbiff på Riche
man som håller upp kött som ska bli råbiff

Boka bord och ät råbiff på Riche i Stockholm

Vill du avnjuta Stockholms godaste råbiff? Då bokar du bord hos oss på Riche via knappen nedan. Du kan även maila till info@riche.se eller ringa 08-545 035 60.

Råbiff på Riche
råbiff på riche
kött som hackas till råbiff

Recept på råbiff à la Riche

Vill du göra råbiff hemma? Det här är ett recept på 6 lyxiga och festliga förrätter. Har man en större fest och vill bjuda på detta som ett snack ger receptet ca 20 mindre anrättningar. 

Tartar på ryggbiff med löjrom, pepparrot och syrad schalottenlök 6 personer 

Du behöver:

400 g svensk ryggbiff av bättre kvalitet

3 msk god olivolja

Salt

Svartpeppar från kvarn

4 st schalottenlökar

1 dl vitt vin

1 dl vitvinsvinäger

1 dl vatten

2 msk socker

60–100 g svensk löjrom (forellrom går också bra)

2 dl eko créme fraîches

1 dm pepparrot - raspad

Ca 1 dl finskuren gräslök

Lite plockad dill

1 ask smörgåskrasse - klippt

Gör så här:

  1. Putsa biffen lätt och lägg in den i frysen en stund, det underlättar att köttet är lite hårt när det sen ska finhackas.

 

  1. Skala och skiva schalottenlöken. Koka upp vattnet, vinägern, vinet och sockret och tippa sen i löken - ge allt ett uppkok och kyl sedan ner löken i sin lag. Detta görs med fördel dagar innan användning. Den picklade löken blir bättre om den får stå och dra ett par dagar.

 

  1. Finhacka köttet och rör det i en bunke tillsammans med den syrade löken, god olivolja, salt och svartpeppar. Smaka av.

 

  1. Skala och raspa pepparroten.

 

  1. Fördela tartar-köttet på tallrikar eller i skålar. Anrätta tillsammans med créme fraîche, raspad pepparrot, rom, syrad lök och örterna. Rippla över lite olivolja av god kvalitet och dra ett varv på pepparkvarnen.

Man kan äta råbiff på många restauranger, ofta de restauranger med fransk inriktning, eller svensk/fransk. På Riche

Tartar är det franska ordet för råbiff. Tartare de boeuf (om det är nötkött – vilket det oftast är). Vissa menar att ordet tartar kommer från Tatarerna som la rått kött under sadel – red långt – sen åt köttet. Detta ska man kanske ta med en nypa salt.

Tartar/råbiff kan ha vilken smaksättning och garnityr som helst, bara fantasin sätter gränserna. Den kan vara säsongsbetonad och spegla årstiden, murrig med tunga smaker på vintern och lättare med primörer och gröna blad på våren. Den gemensamma nämnaren är att köttet är rått, malet eller fint tärnat. En mald tartar blir lenare och mjukare att äta, en tärnad får mer struktur och blir lite tuggigare. Det är viktigt att köttet är av bra kvalitet då smaken är naken och rå – på ett underbart vis!

Låt oss hålla kontakten, så som vänner gör.

Det händer alltid något hos oss som du inte vill missa. Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad, få erbjudanden, inbjudningar och tips på hur du kan njuta lite mer i livet. När du prenumererar på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Book a table