thumbnail mobile

Vernissage ”Painting processes” av Andreas Ribbung

Varmt välkomna på Vernissage på Riche tisdag den 24 oktober kl 17:00-19:00 i närvaro av konstnären.
Riche bjuder på förfriskning.
Stötta gärna Riches konstsatsning genom att boka bord eller avnjuta en måltid i anslutning till vernissage.

 

”Painting processes” av Andreas Ribbung
Riche
24.10.2023-26.11.2023

I Stockholms tunnelbana finns det ett antal stationer där konsten byts ut varje år.

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen.

Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram.
Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.

Denna gång blev det en bok, ”Painting processes” som visar hur några målningar växer fram.
I boken finns också de stadier som är övermålade och eftersom de var inscannade i hög upplösning kunde Andreas Ribbung göra pigmentutskrifter med dessa, som nu ställs ut tillsammans med målningarna.

Alla bilder ingår i boken ”Painting processes” med text av Alice Máselníková. Boken kommer att finnas till salu i utställningen.

Andreas Ribbung (född 1967, Gustavsberg) är en svensk bildkonstnär som bor och arbetar i Stockholm. Han är utbildad vid Konstfack och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och har sedan 1990-talet kontinuerligt ställt ut både i Sverige och internationellt, senast deltagit i utställningarna ”Farbforscher” på Werkhalle Wiesenburg i Berlin och ”Co/Lab 2023” på Torrance Art Museum i Los Angeles.
Vid sidan av sin konstnärliga praktik är han medgrundare av det konstnärsdrivna galleriet Candyland och Supermarket – Stockholm Independent Art Fair, samordnare för Artist-Run Network Europe, och konstkonsult för offentlig konst, just nu i Östersund och Region Kalmar.

Book a table