thumbnail mobile

Vernissage i Lilla Baren, Ziggy Lindholm, ”Heart-shaped birthmarks”

Varmt välkomna på Vernissage på Riche Lilla Baren tisdag den 21a maj kl 17:00-19:00 i närvaro av konstnär.
Under vernissage bjuder Lilla Baren på förfriskning. Stötta gärna Lilla Baren konstsatsning genom att boka bord eller avnjuta en måltid i anslutning till vernissage.
Verken är till salu och verklista finns på plats.
Ziggy Lindholm
”Heart-shaped birthmarks”
Riche Lilla Baren
tisdag den 21a maj – lördag 13 juli 2024

 

Ziggy Lindholm (född 2002 i Järvsö). Grunden i Ziggy Lindholms måleri har varit det han inte ser sedan den dagen han började skapa. Det är sammanhang och bilder han personligen saknat under sin uppväxt, men dessa har han varit medveten om på avstånd. Genom skärmar, texter, historier och fantasier föddes en längtan efter det coola, absurda och emotionella. Det som driver hans skapande är hans nyfikenhet och önskan att hitta tröst i bildvärldar.
Ziggy Lindholm gör ofta direkta referenser till vad han tar in, han är främst inspirerad av film och litteratur, och processen att han gräver bland olika källor för att placera dessa i en ny kontext, på en duk, bland andra
ofta oväntade blandningar av bilder och texter.

”Jag gillar att använda språk som en extra dimension till det rent visuella för att fånga och förstärka ett tema och skapa djup som välkomnar till att spendera mer tid med ett verk.”


”Heart-shaped birthmarks” består av nya olje- och akrylmålningar skapade under
våren 2024.

Book a table