Mild Orange LIVE

Indie- och drömpopbandet Mild Orange är aktuella med singeln ”This Kinda Day” och ger sig nu ut på turné, med start i Sverige. Den 26 januari landar de på Obaren i Stockholm och gör sin första spelning på svensk mark någonsin. Fri entré!Fyrmannabandet består av barndomsvännerna Josh Mehrtens (sång), Josh Reid (gitarr), Tom Kelk (bas) och Jack Ferguson (trummor). 2018 slog de igenom med singeln “Some Feeling” från debutalbumet ”Foreplay” – ett album som fångat lyssnare långt utanför Nya Zeelands gränser, med över 80 miljoner streams globalt.Trots bandets korta historia har de gjort solospelningar i över 20 länder i Europa, delat samma festivalscen som The Strokes och spelat för utsålda hus runtom i Nya Zeeland.Till sin mjuka och drömska pop har bandet även producerat innovativa musikvideos som nått miljontals tittare på YouTube, som exempelvis “Freak In Me” och “Making Things”, låtar som båda förekommer på bandets senaste album “Mild Orange” från 2020.I en intervju berättar Mild Orange om sitt bandnamn och beskriver att färgen orange står för värme, glädje och positivitet – något de vill förmedla i sina låtar. Vi ser fram emot att värmas av deras musik på Obaren i Stockholm i vinter. Fri entré!

Denna vecka på Riche

preview image
Tisdag 17/01 - Söndag 19/03 | Stora baren | Konst
FUKTIG, STILLA, VAGGA - Sofia Heinonen på Riche

Sofia Heinonen arbetar med ett abstrakt-och process baserat oljemåleri. Det har resulterat i att kanterna och avtrycken har en central roll i utställningen, vilka öppnar upp möjligheten för att förmedla processen till betraktaren, vilket leder till en tidsförflyttning mellan måleriakten och nuet. När hon målar så resulterar det i avtryck som hon upplever som en frigörelse av det undermedvetna. Genom gestmåleriet strävar hon efter att nå en villkorslös närvaro. Under akten finns det inget utrymme för tvivel eller omtagningar, för om hon tillåter sig själv att tvivla, visar det sig också i resultatet.

preview image
Tisdag 24/01 - Lördag 4/03 | Lilla baren | Konst
Fanny Erkelius konst på Lilla Baren på Riche

Utställningen är en serie stillbilder genom natten ljus och mörker. De känslotillstånd, miljöer och bleknande idéer som lättast når oss i månljus. Spritens värme, som slår om likt en kullerbytta till iskall kyla när inte förälskelsen är besvarad. Och nattens mörker, så hotfull när vi glömmer bort att allt är detsamma även med bristen av ljusets reflektioner. Fanny Erkelius, f. 1993 i Gävle, numera bosatt i Stockholm, hade sin första utställning Lär Mig Leva på Gävle Länsmuseum 2019. Hon har sedan dess medverkat i ett tiotal solo- och grupputställningar.

preview image
Lördag 28/01 - Lördag 1/04 | Teatergrillen | Konst
Hanna Zelleke Collin, Gräsrotsrörelser / Trapezium

Gräsrotsrörelser / Trapezium är ett samlingsnamn för anteckningar, teckningar, tankar och fotografier från det trapeziumformade området mellan Gamla stan Skeppsholmen, Peter Dahls målningar på KB och Teatergrillen. Någonstans i gränslandet mellan det personliga och det privata, mellan kunskapsteoretiska frågeställningar och färgupptäckter i form av löv, godispapper eller väggen på Teaterbaren. Material som ligger till grund för utställningen på teatergrillen, en form av landskapsmåleri i gränslandet mellan inre och yttre landskap. Mellan abstrakt och materiell verklighet, utifrån frågor kring förhållandet mellan intuition och perception. Hanna Zelleke Collin arbetar med frågor som rör förhållandet mellan måleri och filosofi. Utbildad på Konstfack, kandidatexamen i Konst och Stockholms Universitet, kandidatexamen i Teoretisk Filosofi. 2021 tilldelades hon Bernadottestipendiet för projektet Intuition och Perception i Teckning och Måleri, ett projekt där konstnärliga metoder ligger till grund för filosofiska frågeställningar. Verken visades på bland annat Konstakademien, Galleri Nordenhake och på Market Art Fair tillsammans med Galleri Arnstedt.