Deviation Days + Marble Mammoth LIVE

Åter dags för den omtalade promenaden mellan Sturehofs vita dukar och förvånade middagsgäster för att slutligen landa i O-barens oas av energisk livemusik och barhäng. Tisdag den 9 nov är det Deviation Days och Marble Mammoth som står för underhållningen, helt gratis! Så sitt hemma och ångra dig för evigt eller kom och lev lite när du äntligen får! Dörröppning 19.00, band på scén ca 20.00.
DEVIATION DAYS
Debutsingel-aktuella och med en lika debuterande bassist intar Deviation Days scénen. Bandets sound har influenser från garagerocken och 70-talet men också från en uppväxt präglad av 80-talets hårdrock och en dos existentiell ångest från 00-talet.
Fans av band som the Who, Rolling Stones och nyare akter som Hellacopters är välkomna att vallfärda till O-baren den 9 nov!
https://www.facebook.com/DeviationDays
https://youtu.be/iJ3NelVCWYA
https://open.spotify.com/track/6K65zUAmVl73cKAfFi6fjR
MARBLE MAMMOTH
En lill-fredag på Stureplan kan inte börja bättre än med en dos alternativ indie-psych-rock. Marble Mammoth debuterade 2017 och har släppt kritikerrosade låtar som Wrecked Ship, Glitter Amongst Gravel, och indie-hymnen Have The Sun Lick Your Mind som plockades in på Spotify’s editorial playlist och har spelats på radio i länder som England och USA. Du som tar dig till O-baren kommer dessutom bjudas på ett gäng nya, osläppta låtar!
https://open.spotify.com/artist/16hvutxJo04mlTcF6uBRfH
https://www.facebook.com/marblemammoth
https://www.youtube.com/channel/UCL0i4yWIQwIHQWIVRAvpFiQ
https://www.instagram.com/marblemammoth/

Denna vecka på Riche

preview image
Tisdag 17/01 - Söndag 19/03 | Stora baren | Konst
FUKTIG, STILLA, VAGGA - Sofia Heinonen på Riche

Sofia Heinonen arbetar med ett abstrakt-och process baserat oljemåleri. Det har resulterat i att kanterna och avtrycken har en central roll i utställningen, vilka öppnar upp möjligheten för att förmedla processen till betraktaren, vilket leder till en tidsförflyttning mellan måleriakten och nuet. När hon målar så resulterar det i avtryck som hon upplever som en frigörelse av det undermedvetna. Genom gestmåleriet strävar hon efter att nå en villkorslös närvaro. Under akten finns det inget utrymme för tvivel eller omtagningar, för om hon tillåter sig själv att tvivla, visar det sig också i resultatet.

preview image
Tisdag 24/01 - Lördag 4/03 | Lilla baren | Konst
Fanny Erkelius konst på Lilla Baren på Riche

Utställningen är en serie stillbilder genom natten ljus och mörker. De känslotillstånd, miljöer och bleknande idéer som lättast når oss i månljus. Spritens värme, som slår om likt en kullerbytta till iskall kyla när inte förälskelsen är besvarad. Och nattens mörker, så hotfull när vi glömmer bort att allt är detsamma även med bristen av ljusets reflektioner. Fanny Erkelius, f. 1993 i Gävle, numera bosatt i Stockholm, hade sin första utställning Lär Mig Leva på Gävle Länsmuseum 2019. Hon har sedan dess medverkat i ett tiotal solo- och grupputställningar.

preview image
Lördag 28/01 - Lördag 1/04 | Teatergrillen | Konst
Hanna Zelleke Collin, Gräsrotsrörelser / Trapezium

Gräsrotsrörelser / Trapezium är ett samlingsnamn för anteckningar, teckningar, tankar och fotografier från det trapeziumformade området mellan Gamla stan Skeppsholmen, Peter Dahls målningar på KB och Teatergrillen. Någonstans i gränslandet mellan det personliga och det privata, mellan kunskapsteoretiska frågeställningar och färgupptäckter i form av löv, godispapper eller väggen på Teaterbaren. Material som ligger till grund för utställningen på teatergrillen, en form av landskapsmåleri i gränslandet mellan inre och yttre landskap. Mellan abstrakt och materiell verklighet, utifrån frågor kring förhållandet mellan intuition och perception. Hanna Zelleke Collin arbetar med frågor som rör förhållandet mellan måleri och filosofi. Utbildad på Konstfack, kandidatexamen i Konst och Stockholms Universitet, kandidatexamen i Teoretisk Filosofi. 2021 tilldelades hon Bernadottestipendiet för projektet Intuition och Perception i Teckning och Måleri, ett projekt där konstnärliga metoder ligger till grund för filosofiska frågeställningar. Verken visades på bland annat Konstakademien, Galleri Nordenhake och på Market Art Fair tillsammans med Galleri Arnstedt.