Mat och dryck på Riche
Riche är ett brasserie med svenska influenser och köket är känt för många saker, däribland arvet från Tore Wretman. Hantverket är i centrum och all mat lagas från grunden. Vi serverar plat du jour mån-fre 11.30-15.00.
Lör-sön serverar vi brunch till 16.00, därefter serveras a la carte.
Förrätter
Toast Skagen med löjrom | ½ 225 1/1 295 |
Löjrom med klassiska tillbehör | 335 |
Matjessill med ägg, rödlök, brynt smör, gräddfil, stenbitsrom och krispig potatis | 175 |
Burrata med apelsin, blodgrape, pinjenötter, basilika, honung och jalapeñopicklad grön tomat | 185 |
Vit sparris med sauce hollandaise, grenobloise och krutonger | 255 |
½ risotto med ramslök, smörstekt vit sparris, bakat ägg och parmesan | 225 |
Liten sallad på kalvtunga och röd endive med apelsin, salsa verde, svartpeppar-emulsion och parmesan | 155 |
½ Råbiff med parmesan, pepparrot, sardeller, örter, friterad kapris, äggula, gräddfil, chili och grillat levainbröd | 195 |
Pata Negra de Salamanca | 275 |
Osetra-kaviar; serveras med smörstekt toast, ägg, syrad lök och syrad grädde | 15g/595 30g/975 50g/1595 |
Sniglar från Bourgogne gratinerade med vitlök, örtsmör, och gruyèreost | 165 |
Skaldjur
Ostron;
Fine de Claire no3 |
st/34
6st/179 12st/350 |
Gratinerad hummer med vitlök, parmesan, smörstekt toast och aioli | ½ 355 1/1 695 |
Ölkokta krabbklor 300g med aioli och toast | 185 |
*Ostron och musslor är så kallade ”högrisklivsmedel” som kan orsaka allergiska reaktioner |
Tilltugg
Mandlar | 65 |
Oliver | 65 |
Sardeller med bröd och citron | 95 |
Salami Rosette 30g | 65 |
Liten hemvevad lammkorv i bröd med sötsyrlig ketchup, krispig lök och chimichurri-majonnäs | 110 |
Toulousekorv med råstekt potatis, löksky och pickles | 225 |
Socca med grön sparris, parmesan, aioli, ruccola och oliver | 215 |
Sallad med grillad halloumi, grillad paprika, harissa-yoghurt, mandlar, bulgur, tomat, persilja och citron | 225 |
Räksallad med avokado och Rhode Island-dressing | 275 |
1/1 risotto med ramslök, smörstekt vit sparris, bakat ägg och parmesan | 335 |
Fisk
Halstrad gösfilé med vårprimörer, spenat, dillpistou, picklad kålrabbi och sauce beurre blanc | 345 |
Sotad piggvar på bit med haricot vert, citron, färskriven pepparrot och suace beurre blanc | 595 |
Ångad torsk med räkor, ägg, pepparrot, brynt smör och dill | 475 |
Kött
½ Knäredskyckling rostad i café de Paris-smör med pommes frites, grönsallad och aioli | 295 |
Köttbullar med gräddsås rårörda lingon, pressgurka och potatispuré | 275 |
Hanger steak med tomat, persilja, vitlök, citron, rökt märgben och parmesan polenta | 305 |
Grillad svensk entrecôte med tomatsallad, pommes frites och sauce bèarnaise | 525 |
Biff Rydberg | 435 |
1/1 Råbiff med parmesan, pepparrot, sardeller, örter, friterad kapris, äggula, gräddfil, chili, liten sallad och pommes frites | 295 |
Svensk hängmörad T-benstek för två (700gr), med sauce béarnaise, tomatsallad och pommes frites | 1295 |
Snacks & Sides
Tomat- och löksallad | 75 |
Grönsallad | 65 |
Pommes frites | 55 |
Majonnäs | 35 |
Aioli | 45 |
Béarnaise | 55 |
Desserter
Honung- och yoghurtfylld violmousse med mandelkaka, svartvinbär-coulis och honeycomb | 135 |
Mjölkchokladpaj med lime, nässelpulver och färskostglass | 135 |
Rabarber- och vaniljcrèmepaj med apelsinsorbet | 135 |
Liten hallonpannacotta med lakritsglass, lemoncurd och lakritsmaräng | 135 |
Gino | ½ 135 1/1 175 |
Crème brûlée | 120 |
Chokladtryffel | 55 |
Boyard (opastöriserad getost, Frankrike) Tegel (opastöriserad hårdost Svensk) Curé Nantais (opastöriserad kittost, Frankrike) Bleu d’Auvergne (pastöriserad blåmögelost, Frankrike) |
st/75 1/1 185 |
FÖRRÄTTER
Ostron*; Fine de Claire No3 | st/34 6st/179 12st/350 |
Toast Skagen med löjrom | ½ 220 1/1 295 |
Kalixlöjrom med klassiska tillbehör | 335 |
Gratinerad hummer med vitlök, parmesan, smörstekt toast och aioli | ½ 355 1/1 695 |
Avokado och pocherat ägg på rostat rågbröd | 145 |
*ostron och musslor är så kallade ”högrisklivsmedel” som kan orsaka allergiska reaktioner
ÄGG
Ägg royale; kallrökt lax och sauce hollandaise | 225 |
Ägg Benedict; rökt skinka och sauce hollandaise | 210 |
Ägg Florentine; spenat och sauce hollandaise | 195 |
Omelett | 185 |
Omelett med parmesan, grön sparris och rökt skinka | 215 |
Omelett med lax och spenat | 220 |
VARMRÄTTER
Cheeseburgare med saltgurka och pommes frites | 285 |
1/1 Råbiff med parmesan, pepparrot, sardeller, örter, friterad kapris, äggula, gräddfil, chili, liten sallad och pommes frites | 295 |
Köttbullar med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka | 275 |
Fish’n chips med tartarsås | 265 |
Steak frites med sauce béarnaise | 375 |
½ Knäredskyckling rostad i café de Paris-smör med pommes frites, grönsallad och aioli | 295 |
Räksallad med avokado, ägg och Rhode Island-dressing | 275 |
DESSERTER
French toast (’kanelbulle’) med vaniljglass och lönnsirap | 145 |
Gino | ½ 135 1/1 175 |
Crème brûlée | 120 |
Chokladtryffel | 55 |
Mousserande
NV Pol Roger, Brut Reserve, Champagne, Fr | 210 |
2016 Pol Roger, Brut Vintage, Champagne, Fr (coravin) | 265 |
2015 Louis Roederer, Blanc de Blancs, Champagne, Fr (coravin) | 440 |
2019 Albet i Noya, Cava Petit Albet, Brut Reserva, Penedès, Sp | 140 |
Vita (serveras per glas)
2022 Xavier "Le Petit Xavier Blanc", Vin de France, Fr | 145 |
2022 Louis Moreau, Chablis "Les 8", Bourgogne, Fr | 225 |
2022 Dom Cordier, Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes, Bourgogne, Fr | 230 |
2022 Domaine Henri Bourgeois, Sancerre Les Baronnes, Loire, Fr | 200 |
2019 Paul Buisson, Muscadet Sèvre et Maine Clisson, Loire, Fr | 155 |
2022 Lungarotti, "Il Pometo" Pinot Grigio, Umbrien, It | 150 |
2022 Soalheiro, Alvarinho, "Granit", Vinho Verde, Monção e Melgaço, Po | 160 |
2022 Villa Wolf, Riesling Dry, Pfalz, Ty | 170 |
2022 Corte Giara by Allegrini, Pinot Grigio, Veneto, It | 150 |
2022 Weingut Bründlmayer, Grüner Veltliner L & T, Niederösterreich, Ös | 165 |
2021 Sean Minor Chardonnay, Central Coast, Us | 180 |
Rosé (serveras per glas)
2022 Gérard Bertrand, Gris Blanc Rosé, Languedoc-Roussillon, Fr | 155 |
2021 Chateau Minuty, Prestige Rosé, Côtes de Provence, Fr | 190 |
Röda (serveras per glas)
2021 Xavier "Le Petit Xavier Rouge", Vin de France, Fr | 145 |
2022 Dom de la Rochette, Montagne de Cra, Bourgogne Pinot Noir, Fr | 230 |
2022 Domaine de Cristia, Côtes du Rhône, Fr | 155 |
2020 Vietti, Langhe Nebbiolo, Piemonte, It | 230 |
2019 Prunotto, "Pian Romualdo", Barbera d´Alba, It | 195 |
2021 Jaun Gil, Monastrell, Jumilla , Sp | 170 |
2021 El Esteco, Malbec, Calchaqui Valley, Arg | 170 |
2020 Black Stallion, Cabernet Sauvignon, Napa Valley, Us | 230 |
2021 Gravelly Ford, Pinot Noir, kalifornien, Us | 185 |
2021 Penfolds, Max´s Shiraz, South Australia, Aus | 180 |
Söta & fortifierade viner
2020 Ch ClimensSauternes, Bordeaux, Fr | 22/cl (75cl) 1450 |
2006 Ch Climens, Sauternes, Bordeaux, Fr | 1550 (37,5cl) |
2005 Ch Climens, Sauternes, Bordeaux, Fr | 1950 (37,5cl) |
2004 Ch Climens, Sauternes, Bordeaux, Fr | 1500 (37,5cl) |
2002 Ch Climens, Sauternes, Bordeaux, Fr | 1720 (37,5cl) |
2015 Château d´Yquem, Sauternes, Bordeaux, Fr | 6700 (37,5cl) |
1986 Château d´Yquem, Sauternes, Bordeaux, Fr | 11700 (37,5cl) |
NV Rancy, Le Temps d´un Oubli, Latour de France, Fr | 18/cl (37,5cl) 890 |
2013 Dom. Kiralyudvar Zémplen Hegyhát Tokaji Aszú 5 Putt, Ung | 24cl/ 1100 (50cl) |
2011 Dom. Királydvar, Tokaji ”Cuvée Ilona”, Ung | 19cl/ 900 (50cl) |
2000 Graham´s Vintage Port, Duero, Po | 2500kr (75cl) |
Quinta do Vallado, 10 years old Tawny Port, Duero, Po | 18/cl (50cl) 890 |
Quinta do vallado, 20 years old Tawny Port, Duero, Po | 25/cl (50cl) 1250 |
Quinta do vallado, 30 years old Tawny, Duero, Po | (50cl) 1950 |
2015 Quinta do Vallado, Adelaide, Vintage Port, Douro, Po En flaska (75cl) 1495 kr |
1495 (75cl) |
2022 Vietti, Moscato d´Asti, Piemonte, It | 390 (37,5cl) |
2018 Dr. Loosen, Riesling Beerenauslese, Mosel, Ty | 28/cl |
Alkoholfritt
Leitz, Eins zwei zero, Sparkling Riesling Alcohol Free | 95/25cl |
Beskows Vita, Bjärehalvön, Sv18 | 95/25cl |
Beskows Röda, Bjärehalvön, Sv | 95/25cl |
Mikkeller, Dink´in The Sun, Da | 75k/33cl (flaska) |
Mariestad Non Alcoholic | 49/ 40cl (fat) |
Pomologik, Ingrid Marie, Äppelmust, Sv | 65/ 25cl (flaska) |
Pomologik, Hopple Äppelcider med Humle, Sv | 75/ 25cl (burk) |
Sherry
Bodegas Rey Fernando de Castilla, Fino Classic, Jerez, Sp | 10:-/cl |
Bodegas Rey Fernando de Castilla, Amontillado Antique, Jerez, Sp | 12:-/cl |
Öl
Mariestad Export (fat) | 92 |
Mariestads Continental (fat) | 89 |
Krušovice Imperial (fat) | 102 |
Melleruds utmärkta pilsner (fat) | 89 |
Murphy´s Irish Stout (fat) 50cl | 109 |
Wisby Pils Eko (fat) | 112 |
Sleepy Bulldog Pale Ale (fat) | 100 |
Omaka A.K.A.I.P.A (fat) | 109 |
Pistonhead Haze Lager (fat) | 108 |
Melleruds (flaska) 33cl | 91 |
San Miguel Fresca 33cl | 93 |
Peroni Nastro Azzuro 33cl | 94 |
A Fist Full of Hops, DIPA, Uppsala (flaska) | 120 |
Erdinger Hefe Weissbier, Bavaria (flaska) | 105 |
Övrig dryck
Cola/Fanta/Sprite/Pepsi | 45 |
Loka | 42 |
Mjölk | 32 |
Färskpressad apelsinjuice | 65 |
Tomatjuice | 40 |
Red Bull 25cl | 60 |
Kaffe och te
Te | 45 |
Kaffe | 43 |
Caffe latte | 49 |
Cappucino | 48 |
Enkel espresso | 35 |
Dubbel espresso | 45 |
Vår vinlista
Vill du se vad för vin och annan dryck vi serverar? Här har du hela vår vinlista.
Detta är Riche
Vi slog upp dörrarna och välkomnade världen in år 1893 och har sedan dess varit ett tidlöst socialt nav i centrala Stockholm. Riche är ett brasserie med svenska influenser och arvet från Tore Wretman är viktigt för oss. På vår meny står klassiska rätter sida vid sida med nya skapelser inspirerade av årstiderna.