Vulkano – LIVE

 VULKANO är en postpunkig electropop-trio från Stockholm, bestående av av Lisa Pyk Wirström på synth, Rebecka Rolfart på bas och Cissi Efraimsson på trummor och sång. Alla tre var tidigare medlemmar i det ikoniska indiepopbandet Those Dancing Days, och har gjort gästinhopp hos många av Sveriges största alternativa artister, från Teddybears (Cissi Efraimsson), till El Perro Del Mar (Lisa Pyk Wirström) och Markus Krunegård (Rebecka Rolfart).

VULKANO är nu aktuella med sitt fjärde album ”Fantasy vs. Reality”, en kaxig poppunk-pärla där trion är lekfullare och mer experimentella än någonsin. De djupdyker i en absurd fantasivärld befolkad av gulliga djur, sexigt godis, magi, och en explosion av färger – där soundet är råare och mer avskalat än förra albumet. VULKANO blandar där influenser från new wave, punk och dansmusik, och har spelat in ”Fantasy vs. Reality” live (med undantag för vissa synth- och sångpålägg). Varje låt på detta fjärde VULKANO-album har dessutom ett starkt eget visuellt tema och koncept, där bandet i samarbete med konstnärer och filmskapare i Stockholm och Los Angeles, har spelat in videor till varje låt, som även är starkt präglade av att alla tre bandmedlemmarna är namnkunniga visuella kreatörer i egen rätt. Dessa videor kommer parallellt med det nya albumet att släppas som ett visuellt album på VHS. ”Fantasy vs. Reality” har spelats in i Stockholm med Michelle Amkoff (Manuela Iwansson) och Petter Granberg (Jonas Lundqvist), på Amanda Bergman (från Amason och Hajen) och Petter Winnbergs bondgård i Dalarna.

Första singeln”Drunk about it” är producerad av den Grammy- och Grammis-nominerade producenten Patrik Berger (Robyn, Charli XCX, Jack Antonoff); en låt som precis som resten av alstren på albumet svävar mellan det överdrivet jättesöta, till det utpräglat råa och ohämmade. En dynamisk nytappning av soundet hos VULKANO; ett av Sveriges främsta DIY-band, som släpper albumet på eget skivbolag.

 

Live i Lilla Baren 21:30.

Book a table