thumbnail mobile

Vernissage Ann Frössen, MY LIFE

Varmt Välkomna på vernissage.
Tisdag den 12e september kl 17.00 på Riche.
Riche är stolta över att kunna presentera denna utställning av Ann Frössén.
Konstnären är närvarande och Riche bjuder på förfriskning.
Stötta gärna vår konstsatsning genom att boka bord i anslutning till vernissage.

VERKLISTA

Ann Frössén MY LIFE

Riche
12.09.2023  – 22.10.2023

Ann Frössén arbetar med flera media. Ann är mest känd för storskaliga målningar men arbetar även med teckningar, video och fotografi. Ofta skapar hon platsspecifika utställningar och hon har även erfarenhet av offentliga verk. Frågor som påverkar hennes konst och är angelägna för Ann Frössén är naturvård, liv och död. Havet som en symbol för dessa frågor figurerar ofta i hennes arbete och som en metafor för förändringar och händelser i livet.

Ann Frössén utbildade sig till konstnär vid Konsthögskolan i Warszawa.
Hon studerade också i Frankrike i flera år. Sedan 1988 har hon ställt ut regelbundet och deltagit i traditionella utställningar och projekt. Hennes verk har visats både i Sverige och internationellt (Frankrike, Baltikum, Danmark, Finland, Ryssland, Polen, Tyskland och Japan).

Ann Frössén är även verksam som curator och leder bland annat Art in Office Stockholm och Side by Side Stockholm.

För utställningen på Riche har Ann Frössén sammanställt ett tiotal verk, med olika presentationer, hon visar verk med oljefärg på duk, akrylfärg på duk och digitala prints samt fotocollage. Denna utställning som har döpts till MY LIFE kommer att visa både nya och äldre verk av Ann Frössén. Utställningen har även en personlig koppling för Ann;

”Riche var stället som vi gick till på  1970- och 1980-talet. Det var det enda rätta! Många minnen gör det roligt/speciellt att ställa ut här. MY LIFE innehåller verk från olika tider men alltid med mitt tema; vatten. Hav, vatten och vågor har fascinerat mig i över fyrtio år.”

Ann Frössén är även delaktig i The Romantic Eye på Nationalmuseum i Stockholm, som visas i september 2024.

Denna vecka på Riche

Book a table