Hanna Zelleke Collin, Gräsrotsrörelser / Trapezium

Varmt Välkomna på vernissage.
Teatergrillen är stolt över att presentera verk av Hanna Zelleke Collin, och hennes utställning, Gräsrotsrörelser / Trapezium
Teatergrillen bjuder på förfriskningar och konstnären är närvarande.
Lördag den 28e januari kl 15-17.

Hanna Zelleke Collin

Gräsrotsrörelser / Trapezium

Teatergrillen

28.01.2023 – 01.04.2023

Gräsrotsrörelser / Trapezium är ett samlingsnamn för anteckningar, teckningar, tankar och fotografier från det trapeziumformade området mellan Gamla stan Skeppsholmen, Peter Dahls målningar på KB och Teatergrillen. Någonstans i gränslandet mellan det personliga och det privata, mellan kunskapsteoretiska frågeställningar och färgupptäckter i form av löv, godispapper eller väggen på Teaterbaren. Material som ligger till grund för utställningen på teatergrillen, en form av landskapsmåleri i gränslandet mellan inre och yttre landskap. Mellan abstrakt och materiell verklighet, utifrån frågor kring förhållandet mellan intuition och perception.

Hanna Zelleke Collin arbetar med frågor som rör förhållandet mellan måleri och filosofi. Utbildad på Konstfack, kandidatexamen i Konst och Stockholms Universitet, kandidatexamen i Teoretisk Filosofi. 2021 tilldelades hon Bernadottestipendiet för projektet Intuition och Perception i Teckning och Måleri, ett projekt där konstnärliga metoder ligger till grund för filosofiska frågeställningar. Verken visades på bland annat Konstakademien, Galleri Nordenhake och på Market Art Fair tillsammans med Galleri Arnstedt.

Book a table