Amanda Ferm utställning ♾️(kukåtta)/ forever fucked

Lilla Baren Riche
28.09.2022 – 19.11.2022

Amanda Ferm är född i Piteå och lever och verkar i Stockholm.
Hon är utbildad på Brunnsvik folkhögskola experimentell konst och fortsatte studier vid Pernbysmålarskola. Amanda har under de senaste åren ställt ut i Göteborg, Stockholm och Oslo. På Riche Lilla Baren visar Amanda en samling teckningar. Teckningen som syns här heter ”The winner” (620 x 920 mm,  mixed media). Vida Lavén har skrivit en träffande text om Amanda Ferms konstnärskap;

Amanda Ferm ritar i blyerts på papper för att sedan ibland iscensätta det tecknade i performance . Med en estetik som för tankarna till 80-talets depraverade vuxenserier och en tematik som korsbefruktar populärkulturella och pornografiska referenser med en klassisk sensibilitet kastar Ferm ett sakralt ljus på det perversa och banala.

– Vida Lavén 2022

”Utställningen skulle jag säga handlar om mitt ambivalenta förhållningssätt till det manliga könet. Älskar kukar / hatar kukar. Samt så bodde jag bakom ok q8 i Öjebyn när jag var liten och när de gick från att heta bara: OK till ok q8, kallade vi macken OK KUKÅTTA. Så allt går igen liksom.”

 

Amanda Ferm 2022

I samband med utställningens vernissage släpps ett fanzine som är ett samarbete mellan Amanda Ferm och Jan Ferm. Fanzinet är skapat utifrån deras gemensamma samling av porrtidningar från 60-70 talet. I fanzinet har de skapat hälften av bilderna var.Fanzinet släpps på runkgrottan förlag som grundats av Mattias Hellberg.

https://www.amandafermart.com/info

Book a table