Artist: Peter HagdahlMedia: InstallationDate: 2020

Utställning Peter Hagdahl

Peter Hagdahl visar två verk på Riche mellan 3 mars och 19 april, 2020. Konstverken kan liknas vid en slags flödesscheman som blandar måleri, teckning och rörlig bild till sammansatta spänningsfält av rörelser, konflikter och händelser.

Hagdahls konst består ofta av tvärvetenskapliga och poetiska återgivningar mellan motsägelser, händelser och omständigheter – där platsens karaktär såväl som den aktuella situationen är viktiga komponenter och utgångspunkter. Ett vanligt tema i hela Hagdahls arbete har varit att gestalta det stabila mot det instabila och flyktiga, där varje beskrivning eller konstruktion är direkt beroende av händelser och reflektioner både utanför och inom oss själva.

Peter Hagdahl har bland annat arbetat som professor vid Konstfack, Stockholm och Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Sedan 2014 har han vid sidan av sitt konstnärskap varit curator på Statens konstråd där han arbetar i en mängd olika situationer och format för det offentliga rummet.

Hagdahls konstnärliga praktik sträcker sig mellan forskningsprojekt och utställningar i olika format och sammanhang både i Sverige och utomlands. Bland de platser där han har gjort utställningar är PS1, New York, Moderna Museet, Stockholm; ICC Tokyo; Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, Kiasma, Helsingfors och Centro Cultural del Conde Duque, Madrid.

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table