Artist: Pontus DjanaieffMedia: KollageDate: 2021

Utställning Broadcast, Pontus Djanaieff

19.05.2021 – 19.06.2021

 Broadcast, Pontus Djanaieff
Riche 19.05.2021 – 19.06.2021

Pontus Djanaieff visar nya verk i utställningen “Broadcast” med start 19 maj.
Utställningen kan ses som en sändning från det undermedvetna. Verken är analogt digitaliserade collage, lentikulär konst med 3d-effekt som presenteras på väggarna i matsalen på Riche.

I utställningen Broadcast är fyra verk centrala och kan ses som beskrivningar eller delar av en futuristisk nyhetsrapportering. De fyra verken har varsitt tema, varje tema har en egen berättelse som kan ses som en slags synopsis till en audiovisuell berättelse.

Vi lyssnar mindre och mindre på oss själva, det är mycket lättare att titta på telefonen än att tänka själv. Vi distraheras av nyhetsnotiser och olika inlägg påsocial media. Vad händer när vi matas av alla dessa “nyheter” och inte hinner reflektera och begrunda det vi hela tiden matas med? Hur ska ditt undermedvetna komma igenom och förmedla de saker du förträngt och glömt bort när du hela tiden distraheras? Och när världen och utflödet av information blir mer och mer ofattbart?

En annan del av utställningen är merch, kepsar och t-shirts där Djanaieff har fått rumstrera fritt med ett känt spritvarumärke, detta resulterar i verk som tangerar gränslandet mellan branding och konst. Det låter också betraktaren reflektera över vad vi väljer att visa upp genom de kläder vi bär.

Jag har försökt få nytt liv i annonsers visuella bildspråk som har imploderat till det mest tråkiga och intetsägande som finns. Med nya symboler, bilder och teknik vill jag få liv i dessa och göra dem intressanta igen. Exempel på det finns i vår “merch” där Jägermeister har låtit mig få fria händer och göra nya objekt.

Om Pontus Djanaieff

Pontus har tidigare gjort verk som är små broderade textila verk, patches, där tar han tillbaka hantverket till något som i sig upplevs som en massproducerad produkt, med en känsla av en inverterad ready-made. I tidigare sviter har han arbetat med verk av plast med glättiga budskap där han utforskar samtiden. Hans influenser kommer från allt från barndomshjältar till ungdomskultur och tar sig uttryck i färggranna popexplosioner. Denna popkonst har starka street art-influenser, ofta med titlar eller meningar i verken som har en underfundig betydelse vilka är upp till betraktaren att tolka. I den aktuella utställningen ser man vissa kvarlevor av dessa influenser men det har tillkommit fler lager av budskap och intryck.

Verken är till salu.
Verkförteckning

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table