Artist: Olle LjungströmMedia: FotografiDate: 2019

Ur Olles kamera, Olle Ljungström, fotografier

“Ur Olles kamera ”
– Olle Ljungströms tolkning av sin omgivning genom Holga, en kinesisk mellanformatskamera.
7 maj – juni 2019

Fotografer är som andra människor. De flesta söker kontroll. När det gäller fotografer kan det vara över sådant som bländare, slutartider och färgbalans. Men inte alla. Det finns de som välkomnar slumpen. Olle Ljungström (1961 – 2016) var en sådan människa. För några år sedan fann han Holga och föll pladask. Holga är en relativt billig kinesisk mellanformatskamera som oftast laddas med traditionella 120 ­filmrullar och är känd för sina tekniska brister, men också älskad för dem. Olle Ljungström gillade Holgas konstruktion, ”en enkel mackapär”, som kräver att man drar fram filmen för hand efter exponering eller välja att låta bli, kanske glömma, vilket skapar dubbelexponeringar som blir till en dimension i bildernas uttryck. Svartvit film, färgfilm, ibland rullar som passerat bäst­före­datum, även när det gäller grundmaterialet försöker fotografen att bidra med förutsättningar för att själv kunna bli överraskad av slutresultatet. Han lyckades ofta. Bilderna från Olles kamera är inte sällan suddiga, men har en skärpa i vad de förmedlar. Olle Ljungström var kanske mest känd som låtskrivare och artist. Han var också verksam som bildkonstnär. Här har den sidan fått ytterligare ett uttryck.

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table