Artist: Hans SidénMedia: FotografiDate: 2019

THE BOY IN THE PAISLEY SHIRT, Hans Sidén, fotografier

Fotoutställning
THE BOY IN THE PAISLEY SHIRT,
60-talets musikexplosion i Sverige sedd genom Hans Sidéns kamera.

Journalisten och författaren Hans Sidén satt på första parkett under 1960-talet när musikscenen exploderade i Sverige. Hans fotografier av artister som The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Who, Jimi Hendrix, Dusty Springfield och lokala stjärnor som Tages and The Shakers är ett vibrerande vittnesmål om ett lika avlägset som förunderligt närvarande decennium.

Kort om Hans Sidén

Hans Sidén föddes 1935 i Sundsvall men växte upp vid Rantorget i arbetarstadsdelen Gårda i Göteborg. Tidigt började han rita och skriva och han hamnade så småningom i reklamvärlden. Men det var musiken som fick hjärtat att slå snabbare ända sedan han var på premiären av filmen Vänd dem inte ryggen på biograf Cosmorama och golvades av Bill Haleys Rock Around the Clock.

Han började frilansa för Göteborgs-Posten 1959. Under hela 1960-talet skrev han om pop även för en rad andra tidningar och magasin. Han fotograferade hundratals lokala och internationella popartister, mestadels med någon av sina bägge Leica-kameror men också med en Hasselblad.

Han fanns på plats när artister kom till ”stan” i hans fall ofta Göteborg och hängde på vartenda soundcheck ständigt med ett anteckningsblock och en kamera runt halsen. Han satt så nära John Lennon att han hade kunnat röra vid hans fötter om han lutat sig fram när Beatles spelade på Lorensbergs Cirkus i oktober 1963. Tjatade med Rolling Stones i ett rum på Park Avenue Hotell, gick på diskoteket Hvita Dufvan med The Who och åt middag med The Troggs. Bjöd hem Cat Stevens på hemmagjord pizza, liftade med Tages till Stockholm och Hep Stars till Borås.

Den här utställningen är en del av Hans Sidéns historia sedd genom kameralinsen.

Utställningen är producerad av Busy Bee Production

Den har tidigare visats i Göteborg
Utställningen i Stockholm är kurerad av Mohr & Woolgar

Utställningen pågår till 10 januari.
– Restaurang Riche – Birger Jarlsgatan 4 – Stockholm

Samtliga verk på utställningen som är signerade och numrerade finns till försäljning.

Även boken The Boy in the Paisley Shirt finns att köpa under utställningen.

verkf Riche siden
Om du har några frågor kontakta mohrsanna@gmail.com

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table