Artist: Sookyoung HuhMedia: FotografiDate: 2017

SOOKYOUNG HUH – ‘IN THE HALF LIGHT’

‘In the Half Light’ är en ny utställning av koreansk-brittiska konstnären Sookyoung Huh som presenterar en rad nya arbeten från serien Flowerless Plants tillsammans med ett tidigare verk, Kalpa. Verken i utställningen har skapats av Huh under de senaste åren som bosatt i Storbritannien och utforskar den komplexa relationen mellan landskap och individ.

Skogen är ofta Huhs studio. Ensamt promenerande känner hon sig hemma igen, reagerar på och ändrar omgivningen med en rad tillfälliga ingrepp. Till exempel genom en fysisk kroppslig närhet. Små växter som sporgömmen och grässtrån införs i ett snår av skimrande halvljus och mörker genom en förbisedd undervegetation, en diminutiv version av natur.
De färdiga bilderna är en kulmination av dessa element och varje bild drar åt sin egen specifika tillblivelseplats.

Med en väldigt oortodox teknik, en handhållen bakvänd kameralins och med gammal mörkrumsteknik, lithframkallare, lägger hon sin egen personliga berättelse över landskapet och uppmuntrar betraktaren att själva omvärdera hur förhållande till landskapet bildas och i vilken utsträckning detta är en produkt av kulturarv eller personlig erfarenhet.

Utställningen pågår fram till 14/1 2018 i Lilla Baren

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table