Riche tipsar om “The world is your oyster” av Tove Kjellmark på Teatergrillen

 

VAR: TEATERGRILLEN
VAD: KONST
NÄR: 27 AUGUSTI – 1 NOVEMBER

Tove Kjellmark intresserar sig för människans inre, kroppslighet och dess förhållande till rumslighet. Hennes praxis, både medvetet tvärvetenskaplig och helt odisciplinerad, härrör från en visuell konstbakgrund. Som verktyg och material använder hon sig ofta av sin egen kropp i kombination med hemmabyggda maskiner samt avancerad teknologi. Kjellmark har gjort Technoanimalism till sitt signum och i mediala sammanhang har hon kallats för en modern, kvinnlig, Dr. Frankenstein.

Tove Kjellmark (1977) är född och baserad i Stockholm. Hon tog sin MFA vid Kungliga konsthögskolan 2009 och har sedan dess ställt ut regelbundet på den internationella konstscenen. Just nu arbetar hon med en interaktiv offentlig bronsskulptur till en skolgård i Stockholm och är nominerad till The Lumen prize. SVT har visat hennes konstnärliga undersökande process i programmen Kobra och Babel. Hon har precis erhållit ett stort stipendium från kulturbryggan för sitt nyskapande projekt; Hästen, roboten och det omätbara.

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table