Artist: Jakob KrajcikMedia: SkulpturDate: 2012

Pappershus Nr. 5, Jakob Krajcik

PAPPERSHUS Nr. 5
Model of Restaurant/Bar Riche (Birger Jarlsgatan 4, Stockholm),
Permanent Installation.

Wood, Cardboard, Pigment & Schellack, 240x57x51cm, 2012

Jakob Krajciks byggnader är sotiga, nästan raserade med utslagna fönster. Det blir lätt dystopiskt och sorgset med en byggnad som avbildas på detta vis.
Riche är nummer 5 i en svit av pappershus där andra byggnader som avbildats är Tändstickspalatset, Acne Studios, Magasin 3, Bonniers Konsthall, Huddiksvallsgatan. Vissa av byggnaderna kan tolkas som att de avbildats i ett konstpolitiskt inlägg. Andra är vackra skepnader såsom VÅLNAD, en modell av Rådmansö skola. Titeln antyder på det spöklika i hus som förfaller, och det obehagliga med förfallna hus som även kan vara symboler för själens mer eller mindre dolda rum (se Bo Madestrands artikel i DN, Förfallna konsthus med skaparglädje)
I verket som porträtterar Riche så finns det även något vackert med att se detta blomstrande nöjespalats förvandlat till något vemodigt, lite som att se en bild på Pripyats övergivna nöjesfält i närheten av Tjernobyl.

 

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table