Media: KollageDate: 2020

Luciano Leiva, Frysruta

Luciano Leiva – Lilla Baren Riche

20.02.2020 – 15.03.2020

 

Om Luciano Leivas flyerutställning ”Frysruta” i Lilla Baren.

“Luciano Leiva’s flyers är något extra. Något – annat. Bilderna har ett direkt tilltal och många känns vagt bekanta, men varifrån? Från nätet, ens drömmar, ens skivsamling, eller ens undermedvetna? Det gåtfulla i att nästan, men bara nästan veta vad det är en ser, är tilltalande. Tillsammans med text skapas en typ av collage, där den tredje osynliga delen är musiken.
Luciano Leiva skjuter från höften i sitt bildskapande. Med synbar lätthet improviserar han fram bilder som sömlöst kommenterar musik, populär- så väl som finkultur. Ibland skaver de på ett skönt irriterande sätt, ibland skapar motsatsförhållandet mellan bilden och den musik den refererar till en absurd känsla gränsande till slapstick.
Hans flyers kan ses som en form av kondenserade pop-videor; en sorts visuell musik fångad i en enda frysruta.”

//Katarina Löfström

 

Poster av Luciano Leiva finns till försäljning i Lilla Baren.

Detta är Luciano Leivas första utställning sedan 1987, en utställning som varit väl värt att vänta på. Vi firar även motvilligt att det är metallråttans år, och även andra orsaker vi kommer komma på under tiden.

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table