Artist: Liselotte WatkinsMedia: IllustrationDate: 2009

Liselotte Watkins

När Liselotte Watkins flyttade till Italien fick hon helt plötsligt en massa tid över eftersom hon knappt kände någon där. Hon flyttade in i en tom lägenhet och fördrev tiden med att rita på stora vita ark med tjocka tuschpennor. 

Efter resor till medelhavet och oändliga stränder, med alla olika sorters kvinnor med alla olika sorters kroppar, började en helt ny sorts kvinna att växa fram i Liselottes illustrationer. Själv kallar hon dem nyvakna och lite lätt neurotiska – lite lätt förvirrade, som Liselotte själv känt sig det senaste halvåret. 

“Min vän Lisa Milberg kallar dom Kamikaze-kvinnor. Lite som Woody Allen säger: ‘You know they are going to crash, but they will crash into you’ …”, säger Liselotte Watkins. 

Illustrationerna är en tillbakagång i tekniken, men med ett helt nytt uttryck. 

“Jag hittade ett gammalt lager med Pantone-film, som slutade tillverkas för typ fem år sedan. För en massa år sedan använde jag mig mycket av den filmtypen. Den skapar en transparent känsla, så nu lät jag den helt enkelt klä mina kvinnor.”

Vi visade den i matsalen på Riche under de första månaderna 2009.

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table