Artist: Susanne VollmerMedia: IllustrationDate: 2018

Känslan av mörker, Susanne Vollmer

Susanne Vollmer

 

Känslan av mörker, utställning
(12.12.2018- 12.01.2019)

 

Känslan av mörker är ett pågående teckningsprojekt som har sin utgångspunkt hos Oswald Tschirtner, en österrikisk man som efter andra världskriget kom att hamna på en psykiatrisk klinik där han uppmanades att rita. Vilket han gjorde, om personalen på kliniken talade om för honom vad teckningarna skulle föreställa. Utifrån Tschirtners sätt att arbeta, har Susanne bett sina vänner och sin familj att vardera ge henne tio motiv/titlar att rita. Det har blivit allt ifrån Någonstans mellan Dover–Calais, till Proteinpulver till Oändlig täthet. Teckningarna visades under 2016-2017 längs perrongerna på Slussens tunnelbana och har nu blivit till en bok som kommer att ha release på vernissagen på Riche, där även teckningar i original och tryckta versioner kommer att visas.

Tack till Hans Ekestag och Hallands Konstmuseum för dokumentation.

 

Susanne Vollmer intresserar sig för hur vi ser och tolkar vår värld. Ofta via ämnen där den allmänna uppfattningen baseras på lika mycket fakta och bevis som tyckande, skrönor och myter. Hon har under flera år intresserat sig för synestesi – ett tillstånd i hjärnan som gör att ett sinnesintryck automatiskt skapar ett eller flera andra i andra sinnen. Och hon har tidigare bl.a. arbetat med associationer, drömtydning, Rorschachtestet, och medicinalväxters mytiska och faktiska egenskaper.

 

Susanne Vollmer är född 1976 i Kungsbacka och bor och arbetar i Stockholm. Hon är utbildad på Kungl. Konsthögskolan och hennes verk har visats på Moderna Museet Malmö, SP Gallery Stockholm, Galleri Thomassen Göteborg och två gånger tidigare på Riche. I en av dessa utställningar under 2012  “I Riches kryddhylla ”  utforskade Susanne krydd- läke- och medicinalväxter och behandlade växternas historiska, mytiska och faktiska egenskaper.

Vid intresse;

mail@susannevollmer.se
0707473957

 

 

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table