Artist: Jonas NobelMedia: InstallationDate: 2012

Jonas Nobel

Om man svänger runt ett gathörn i London kan man plötsligt hamna i en annan värld. Denna känsla uppstår också på väg mellan Lilla Baren och köksavdelningen. Plötsligt befinner man sig i en dunkel vrå och två gatlyktor sprider ett blått sken. Den spöklika atmosfären är skapad av Jonas Nobel.

Direkt på den svartmålade väggen av fragmentarisk tegelimitation är en affisch uppklistrad. Affischen som också anger verkets titel, The Struggle for an idea worth fighting for continues, för återigen tankarna till gaturummets verklighet. Titelns kryptiska budskap leder i olika riktningar och refererar till den konstnärliga processen, politik och so- cialt ansvar. Vad ska man kämpa för? Vad är viktigt?

Jonas Nobel arbetar med installationer, collage, teckningar och skulpturer. I hans konst kombineras ofta material och maskintillverka- de föremål till ett slags tredimensionella col- lage som med tänkvärda titlar skapar många associationer hos betraktaren.

The struggle for an idea worth fighting for continues , 2007, installation mellan Lilla Baren och köket. Bemålade väggar och tak, tegelimitation i svart, gatlyktor, affisch.

Boka bord idag!

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?

Other works of art

fallback image
Artist: Håkan SchülerMedia: FotografiDate: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017
Book a table