Boka bord hos oss
Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Många söker sig hit så vi rekommenderar dig att boka ett bord så att vi får chansen att träffa dig. På våra uteserveringar är det drop in, och kom ihåg – först till kvarn.
Är ni 9 personer eller fler? Då kan ni slå en signal på Tel +46 8-545 035 60 eller skicka ett mail till info@riche.se
-
Förrätter
Toast Skagen med löjrom ½ 225 1/1 305 - Löjrom med klassiska tillbehör 335
- Lerpottasill; matjes, ägg, gräddfil, rödlök, gräslök, dill, brynt smör och potatis ½ 175 1/1 265
- Burrata med grillade persikor, honung, pistagenötter, timjan, jalapeño från Ulriksdal och balsamicovinäger 195
- ½ Råbiff på svenskt hängmörat innanlår med löjrom, Västerbottensostcrème, picklad schalottenlök och jordärtskockschips 195
- Pata Negra de Salamanca 275
- Rostat märgben med störkaviar, rökt smetana, picklad schalottenlök och crostini 215
- Anklever au torchon med calvados, brioche, äpple och valnötssmör 225
- Osetra-kaviar; serveras med smörstekt toast, ägg, syrad lök och syrad grädde 15g/595 30g/975 50g/1595
-
Skaldjur
Ostron st/34 - Fine de Claire no3 6st/179
- Gratinerad hummer med vitlök, parmesan, smörstekt toast och aioli ½ 355
- Gratinerad hummer med vitlök, parmesan, pommes frites och aioli 1/1 695
- Färsk kokt Maine-hummer med majonnäs och smörstekt toast ½ 390 1/1 765
- *Ostron och musslor är så kallade "högrisklivsmedel" som kan orsaka allergiska reaktioner
-
Tilltugg
Mandlar 65 - Oliver 65
- En bit ost: Gruyère 50g eller Comté prestige 50g 75
- Sardeller med bröd och citron 95
- Liten charkuteritallrik med marinerade oliver och cornichons 195
- Boquerones med crostini 95
- Smörstekt piggvarshuvud med sauce béarnaise och pommes frites 95
- Hamburgare med pepperjackost, chipotlemajonnäs, syrad cole slaw och grillad majskolv 245
- Sallad med lime- och cocosmarinerad lax, kimchi, sesamfrön och limeaioli 215
- Kryddbakat högrev med cous cous 255
- Räksallad med avokado och Rhode Island-dressing 275
- Spätzle på sötpotatis med svamp, brynt smör, salvia, hasselnötter, citron, ricotta och parmesan 325
-
Fisk
Smörkonfiterad torsk med svamp, vitlökssauterad grönkål, krämig potatispuré, hösttryffel och svampbuljong 435 - Sotad piggvar på bit med haricots verts, citron, färskriven pepparrot och sauce beurre blanc 645
- Halstrad gös med kronärtskocka, surdegskrutonger, soltorkad tomat, jordärtskockspuré och rödvinssås 325
- Bouillabaisse med kammussla, rödräka, uer, hjärtmusslor, rouille och krutonger 395
-
Kött
Choucroute garni med confiterat anklår, fläsksida, isterband, fläskkorv, surkål och Riche senap 265 - Köttbullar med gräddsås rårörda lingon, pressgurka och potatispuré 275
- Grillad svensk entrecôte med tomatsallad, pommes frites och sauce bèarnaise 525
- Biff Rydberg 465
- Barmackan; Pulled beef med picklad chilimajonnäs och syrad rödkål 205
- Kalvlever Anglais med kapris, bacon, rödvinssås och potatispuré 285
- 1/1 Råbiff på svenskt hängmörat innanlår med löjrom, Västerbottensostcrème, picklad schalottenlök, jordärtskockschips, grönsallad och pommes frites 295
- Svensk hängmörad T-benstek för två (700gr), med sauce béarnaise, tomatsallad och pommes frites 1390
- Côte de boeuf, Wagyu, för 2-3 personer (800g) med pommes frites, rödvinssås, sauce béarnaise, mixsallad och haricots verts 2590
-
Snacks & Sides
Tomat- och löksallad 75 - Grönsallad 65
- Mixsallad 65
- Pommes frites 55
- Majonnäs 35
- Aioli 45
- Béarnaise 55
-
Desserter
Frangipane med vaniljpocherade päron från Ulriksdal, Valenciamandlar, honung och lättvispad grädde 120 - Höstäpple med crème Anglaise, salt kolasås och crumble 125
- Björnbärssorbet med mazarinsmul, hasselnöts-creamaux, björnbärsmarmelad och maränger 125
- Chokladmoussetårta med vit choklad- och kaffemousse, chokladbrownie och chokladganache 130
- Gino ½ 135 1/1 175
- Crème brûlée 55
- Dammsugare 65
- Tre sorters ost med plommonmarmelad och fruktbröd 225
-
FÖRRÄTTER
Ostron*; Fine de Claire No3 st/34 6st/179 12st/350 - Toast Skagen med löjrom ½ 225 1/1 305
- Kalixlöjrom med klassiska tillbehör 335
- Lerpottasill; matjes, ägg, gräddfil, rödlök, gräslök, dill, brynt smör och färsk potatis ½ 175 1/1 265
- Kokt Maine-hummer med majonnäs och smörstekt toast ½ 390 1/1 765
- Gratinerad hummer med vitlök, parmesan, smörstekt toast och aioli ½ 395 1/1 795
- Avokado och pocherat ägg på rostat rågbröd 145
- *ostron och musslor är så kallade "högrisklivsmedel" som kan orsaka allergiska reaktioner
-
ÄGG
Ägg Royale på croissant med kallrökt lax och sauce hollandaise 225 - Ägg Benedict på croissant med rökt skinka och sauce hollandaise 210
- Ägg Florentine på croissant med spenat och sauce hollandaise 195
- Omelett 185
- Omelett med parmesan och rökt skinka 215
- Omelett med lax och spenat 220
-
VARMRÄTTER
Barmackan; Pulled beef med picklad chilimajonnäs och syrad rödkål 205 - 1/1 Råbiff på svenskt hängmörat innanlår med löjrom, Västerbottensostcrème, picklad schalottenlök, jordärtskockschips, grönsallad och pommes frites 295
- Köttbullar med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka 275
- Fish`n chips med remouladsås och fänkålssallad 285
- Grillad svensk entrecôte med tomatsallad, pommes frites och sauce béarnaise 525
- 1/2 rostad Knäredskyckling med café de paris-smör, aioli, grönsallad och pommes frites 295
- Räksallad med avokado, ägg och Rhode Island-dressing 275
-
DESSERTER
Fattiga riddare på brioche med romflamberad banan, pecannötter, vispad grädde och lönnsirap ½ 135 1/1 175 - Crème brûlée 120
- Choklad- och hasselnötstryffel 55
-
Mousserande
NV Pol Roger, Brut Reserve, Champagne, Fr 210 - 2016 Pol Roger, Brut Vintage, Champagne, Fr (coravin) 265
- 2019 Albet i Noya, Cava Petit Albet, Brut Reserva, Penedès, Sp 140
-
Vita (serveras per glas)
2023 Xavier "Le Petit Xavier Blanc", Vin de France, Fr 145 - 2022 Louis Moreau, Chablis "Les 8", Bourgogne, Fr 240
- 2023 Domaine Henri Bourgeois, Sancerre Les Baronnes, Loire, Fr 200
- 2019 Paul Buisson, Muscadet Sèvre et Maine Clisson, Loire, Fr 155
- 2022 Bolla, Pinot Grigio delle Venezie, Trentino, It 150
- 2023 Soalheiro, Alvarinho, "Granit", Vinho Verde, Monção e Melgaço, Po 160
- 2023 Villa Wolf, Riesling Dry, Pfalz, Ty 170
- 2023 Weingut Bründlmayer, Langenlois Grüner Veltliner Niederösterreich, Ös 165
- 2021 Sean Minor Chardonnay, Central Coast, Us 180
-
Rosé (serveras per glas)
2023 Ch Minuty, M de Minuty Rosé, Côtes de Provence, Fr 155 -
Röda (serveras per glas)
2022 Xavier "Le Petit Xavier Rouge", Vin de France, Fr 145 - 2022 Dom de la Rochette, Montagne de Cra, Bourgogne Pinot Noir, Fr 230
- 2022 Domaine de Cristia, Côtes du Rhône, Fr 155
- 2021 Prunotto "Occhetti" Langhe Nebbiolo, Piemonte, It 195
- 2022 El Esteco, Malbec, Calchaqui Valley, Arg 170
- 2020 Black Stallion, Cabernet Sauvignon, Napa Valley, Us 230
- 2021 Gravelly Ford, Pinot Noir, kalifornien, Us 185
- 2021 Penfolds, Max´s Shiraz, South Australia, Aus 180
-
Söta & fortifierade viner
2018 Ch de Reyne Vigneua, Sauternes, Bordeaux, Fr 23/cl (75cl) 1690 - 2006 Ch Climens, Sauternes, Bordeaux, Fr 1550 (37,5cl)
- 2005 Ch Climens, Sauternes, Bordeaux, Fr 1950 (37,5cl)
- 2004 Ch Climens, Sauternes, Bordeaux, Fr 1500 (37,5cl)
- 2002 Ch Climens, Sauternes, Bordeaux, Fr 1720 (37,5cl)
- 2015 Château d´Yquem, Sauternes, Bordeaux, Fr 11700 (37,5cl)
- NV Rancy, Le Temps d´un Oubli, Latour de France, Fr 18/cl (37,5cl) 890
- 2013 Dom. Kiralyudvar Zémplen Hegyhát Tokaji Aszú 5 Putt, Ung 24cl/ 1100 (50cl)
- 2000 Graham´s Vintage Port, Duero, Po 2500kr (75cl)
- Quinta do Vallado, 10 years old Tawny Port, Duero, Po 18/cl (50cl) 890
- Quinta do vallado, 20 years old Tawny Port, Duero, Po 25/cl (50cl) 1250
- Quinta do vallado, 30 years old Tawny, Duero, Po (50cl) 1950
- 2015 Quinta do Vallado, Adelaide, Vintage Port, Douro, Po 1495 (75cl)
- En flaska (75cl) 1495 kr
- 2023 Ceretto, Moscato d´Asti, Piemonte, It 390 (37,5cl)
- 2018 Dr. Loosen, Riesling Beerenauslese, Mosel, Ty 28/cl
-
Alkoholfritt
Leitz, Eins zwei zero, Sparkling Riesling, Ty 95/25cl - Leitz, Eins zwei zero, Sparkling Rosé, Ty 95/25cl
- Beskows Vita, Bjärehalvön, Sv18 95/25cl
- Beskows Röda, Bjärehalvön, Sv 95/25cl
- Mikkeller, Dink´in The Sun, Da 75k/33cl (flaska)
- Mariestad Non Alcoholic 49/ 40cl (fat)
- Pomologik, Ingrid Marie, Äppelmust, Sv 65/ 25cl (flaska)
-
Öl
Mariestad Export, Swe (fat) 40cl 95 - Mariestads Continental, Swe (fat) 40cl 93
- Krušovice Imperial, Tj (fat) 40cl 102
- Murphy´s Irish Stout, Ir (fat) 50cl 109
- Gotlands Bryggeri, Sleepy Bulldog Pale Ale, Swe (fat) 40cl 100
- Omaka A.K.A.I.P.A (fat) 30cl 107
- Paulaner Münchner Hell, Ty (fat) 40cl 98
- Melleruds Utmärkta Pilsner, Swe (flaska) 33cl 90
- Poppels London Lager, Eng (flaska) 33cl Glutenfri 93
- Menabrea Blonda, It (flaska) 33cl 96
- Paulaner Weissbier, Ty (flaska) 50cl 110
-
Övrig dryck
Cola/Fanta/Sprite/Pepsi 45 - Loka 42
- Mjölk 32
- Färskpressad apelsinjuice 65
- Tomatjuice 40
- Red Bull 25cl 60
-
Kaffe och te
Te 45 - Kaffe 43
- Caffe latte 49
- Cappucino 48
- Enkel espresso 35
- Dubbel espresso 45
Detta är Riche
Riche slog upp dörrarna 1893 och har sedan dess varit en social mittpunkt belägen på Birger Jarlsgatan mitt i Stockholm. Vi är stolta över vår långa levande historia och inte minst vårt kök som alltid hittat sätt att flytta gränserna för vad svensk husmanskost kan vara. Sen lägger vi mycket kärlek på våra råvaror, vi värnar om kultur och att vi är en plats som folk sökt sig till i över 100 år.
Närproducerade råvaror
Det finns många anledningar att komma till Riche men en av de viktigaste är såklart vår mat. Den har någonstans lagt ribban för vad Sverige förväntar sig av ett brasserie och så har det varit hur länge som helst. Men vi vill påstå att maten som serveras på dagens Riche är den bästa någonsin eftersom vi aldrig varit bättre på att arbeta med närproducerade råvaror. Vi köper in grönsaker från odlare som vi har fina relationer till, odlar själv en massa fina grönsaker på Ulriksdals Värdshus, fiskar vår egen fisk med vår båt SM4 Tarona, rensar fisken i vårt eget fiskrenseri och har en dedikerad styckmästare i köket som låter oss ta vara på alla delar av ett djur. Allt det här gör att vi kan servera den bästa, och mest klimatsmarta, maten som är snäll mot miljön till våra älskade gäster.
Du kommer hem till oss
Vi som jobbar på Riche betraktar oss själva som en stor familj – och våra gäster behandlar vi som om vi tar emot en vän i vårt hem. Vi ger förstklassig service och vill att våra gäster ska känna sig som hemma hos oss. Riche är en varm hjärtlig plats och den känslan ska man bära med sig när man åker hem.
Lilla Baren
Hit kommer du för att insupa det senaste från DJ:s eller liveartister, för att mingla i en stökig blandning av mångsysslare och levnadskonstnärer. Lilla Baren är det lekfulla navet för på Riche och ser till att oväntade konstnärliga uttryck har en naturlig plats i värmen.
Läs mer
Stora Baren
Planlösningen på Riche har inga direkta återvändsgränder, man kan liksom flanera runt i lokalerna – och på ett magnetiskt sätt dras man alltid tillbaka till Stora Baren. Det är där det händer, mötena, skådespelet, det där speciella som du inte kan sätta fingret på.
Läs mer
Matsalen
Vår matsal är stor, ljus med stora fönster som släpper in omvärlden och är lustfyllt inredd. Konsten på väggarna gör att du känner dig omsluten av kultur och möblerna är designade för att föra dig närmre dem i ditt sällskap. Med Stora Baren i mitten av Matsalen finns där alltid en puls i miljön.
Läs mer
Vår vinlista
Vill du se vad för vin och annan dryck vi serverar? Här har du hela vår vinlista.
Hitta till Riche
Stureplan är en mytomspunnen plats, för oss är det hemma. Huset stod klart 1893, vi flyttade in samma år och idag ser många av våra gäster Riche som sitt andra hem – kom förbi så förstår du varför.
Birger Jarlsgatan 4, 114 34 i Stockholm
För stora sällskap
Är ni ett större sällskap på 9 eller fler som vill umgås över borden, kanske vill du bjuda familjen på lunch eller ta med kollegorna på en företagsmiddag? Då är det bäst att boka ett bord och uppleva en av de trevligaste platserna i Stockholm. Njut! Vi har dedikerad service, stans bästa champagne, franska delikatesser, husmanskost och otaliga vinsorter för alla smaker.
Aktuellt på Riche
Allt du inte får missa i december
Besök oss i december och upplev allt det bästa livet har att ge. Varje vecka bjuder vi på en dynamisk mix av DJ-set, liveframträdanden, fester och kulturella evenemang som gör dina dagar lite bättre.
Loke Malmsten
Jag har sett de torra fröna gro till slut. Jag har sett det ljusa gröna vecklas ut. Kom om du är nyfiken i en strut.
Musikalisk uppesittarkväll i Lilla baren med Goose
Dan före dopparedan på Riche Det kan inte bli mycket bättre, capisce?
Juldagsfest i Lilla Baren med Doctor Rocco & Mr. Tophat
När Lilla Baren bjuder på juldagsfest, vet vi att det blir som allra bäst. När ketamin-boogie tar oss i sitt spår, dansar vi vidare tills gryningen når! 22-02