Riche Galore - grillade skaldjur på Riche!
thumbnail mobile

Riche galore – grillade skaldjur

Den 21–24 maj kl 16:00–23:00 bjuder vi in till Riche Galore för en smakresa som tar dig raka vägen till Sydeuropas soliga kuststäder. Under dessa fyra dagar serverar vi ett exklusivt och generöst fat med grillade skaldjur – perfekt för två att dela.

Grillat skaldjursfat – 795 kr för två personer

Knivmusslor, råräkor, blåmusslor, hjärtmusslor, drottningkammusslor, krabbklo, bläckfisk, rödräkor och havskräftor.

Tillbehör: Bröd, chili- och vitlöksolja, Nam Jim Talay-sås, aioli och citrusdipp.

Våra sommelierer har självklart handplockat viner som förhöjer alla smakerna. För den som föredrar något annat erbjuder vi även välkyld öl och somriga drinkar.

En resa till varmare breddgrader – utan att lämna stan. Varmt välkommen till Riche Galore!

Vanlig à la carte-meny serveras också under dessa dagar.

Denna vecka på Riche

preview image
Tisdag 19/08 | Lilla baren | Konst
Vernissage Peter Larsson, Konstvärlden

Med titlar som RESAN TILL GALLERIET, DET FÄRDIGA COLLAGET, PLANEN samt ÖPPEN SCEN tar Peter Larsson sig an collage som på ett beskrivande och målande vis beskriver tankar om konstvärlden.  Peter Larsson arbetar med ett animationsprojekt där han utgår från sina tankar om konstvärlden och vad det innebär att vara konstnär. De animerade scenerna kretsar kring en ovanlig konsthall som fungerar som en samlingsplats för refuserade konstverk, deras plats för ett efterliv. Olika material från halvfärdiga skulpturer och installationer rör sig fritt i de vita rummen. De ingår i ett kretslopp där konstverkens andar agerar kreatörer som skapar någonting nytt av de bortglömda verken. 

preview image
Tisdag 19/08 | Stora baren | Konst
Vernissage Jakob Anckarsvärd

I sitt politiska måleri utforskar Jakob Anckarsvärd aktuella samhällsfrågor och existentiella teman. Hans verk rör sig i gränslandet mellan det vardagliga och det symboliska, ofta med en underfundig blick på vår samtid. I utställningen Överflöd riktas blicken mot maten – dess pris, dess roll i kulturen och hur den speglar vår tid. I en tid präglad av inflation och ekonomisk oro har livsmedel blivit en allt tydligare symbol för både brist och överflöd.

Book a table