Anekdoter om Lilla Baren
och Riche

Många dagar, kvällar och nätter har det skapats historia i Lilla Baren och på Riche. Några av dessa har blivit ankedoter som dokumenterats. Kom förbi för att möta legender både framför och bakom baren, och bli en del av Lilla Barens historia.

Läs några av anekdoterna här…

Anekdoter om Lilla Baren
och Riche

Många dagar, kvällar och nätter har det skapats historia i Lilla Baren och på Riche. Några av dessa har blivit ankedoter som dokumenterats. Kom förbi för att möta legender både framför och bakom baren, och bli en del av Lilla Barens historia.

Läs några av anekdoterna här…

Om Lilla Baren

Lilla Baren har en tradition av att förknippas med musik och i denna vana fortsätter vi med att bjuda på små, intima gratiskonserter av högsta klass.

Tidigare har vi bjudit på internationellt välkända namn som blandas med obskyra artister på väg uppåt. Markus Krunegård; Skogen Brinner; Kleerup; Mattias Alkberg; Tussilago; Holograms; Pig Eyes; MusicBox; Kurt Vile; Rigas; Skatebård; Dom Thomas; Ed Harcourt; Miss Universum; Frida Hyvönen; Gravmaskin; Hurula; Seinabo Sey; Moon City Boys; White+; The Hives; Sudakistan; Shaun Ryder; James Yorkston och The Magic Numbers.är några av de som spelat där. Detta varvas med det som vi anser är Stockholms och Sveriges bästa dj´s. Sommarens heta månader består av ett sjudande klubbliv varje kväll.

Sommarens öppettider: 11 juli –  11 augusti öppnar Lilla Baren 19.00 (sön-mån stängt).

Sommarens öppettider: 11 juli – 11 augusti öppnar Lilla Baren 19.00 (sön-mån stängt).

Vad händer i Lilla Baren?

Sunday 25/09 Area Piccola #6

Varmt välkomna till Riche Lilla Barens nya satsning 'Area Piccola'. Långt bort från den klassiska fotbollspuben skapar Thomas Wilbacher & Kristian Borell en mötesplats för alla som gillar italiensk fotboll. Öppet mellan kl.11.00 - 18.00

Wednesday 28/09 HYPERRAINBOW

De tar med dig på en världsomsegling från Moskva via Medelhavet till Kalifornien och vidare ut i rymden. Om de var en planet skulle de vara den glädjebärande och expansiva Jupiter som sprider kärlek, slow jams och skimrande mörker. 22-02

Thursday 29/09 LE PISTE!

Theodor Lindholm tillsammans med en gammal stjärna "Hemli Gast" lovar att dela med sig av ädelstenar. Vrickad-musik-att-dansa-till-från-världens-alla-hörn-och-kanter-garanti. Kom och ta ut svängarna rejält. Likt alpin utförsåkning i pisten. 22-02

Monday 3/10 Buzz Aldrin Travellers Club

Vi kopplar upp oss och åker med. Musiken kan öppna ett maskhål till andra dimensioner och det är omöjligt att veta vad som kommer igenom... Gitarr, bas, trummor, keyboards, ljud från rymden, lite sång här och där... rymdjazz med tonspråket från den psykedeliska rockens hemliga vrår. Ett soundtrack till nåt annat. Not your standard three minute tune.

Monday 3/10 Andreas Mattsson

Fyra veckor i Austin, Texas. Resa och boende betalt. Javisst! Jag var där, i House of Songs, två veckor på våren och två veckor på hösten 2014. Träffade knappt några människor, läste, spelade gitarr, skrev, spelade elpiano, åt, längtade hem, drack. Har aldrig varit så produktiv. 17 låtar på 28 dagar. På svenska. I princip hela 2015 jobbade jag med produktionen. Nu är skivan klar. Jag har tvivlat på mycket, men aldrig på musiken. Här får ni Solnedgången!

Tuesday 4/10 Delagoon

Med inspiration från så väl Köpenhamns postpunkscen som den svenska indiescenen skapar Delagoon sen punkigare version av drömpop, lika delar deppigt och dansvänligt. Stockholms snyggaste frisyrer, Sveriges bästa pojkband på tjack, indiekillar fast utan fula paisleyskjortor.

Tuesday 4/10 HOLY

Hannes Ferms HOLY släppte sitt debutalbum Stabs i mars förra året via Stockholmslabeln PNKSLM Recordings och Dennis Lyxzéns Ny Våg Records till lysande recensioner både på hemmaplan och i Storbritannien och USA. Briljant låtskrivande i garagerockformat som nominerades till bland annat Manifestgalan och GAFFA-priset, och hyllades internationellt av bland andra Stereogum, NME och The Line of Best Fit. Efter att ha turnerat runtom i Skandinavien och Storbritannien under förra året har Hannes Ferm spenderat 2016 i studion där han spelat in sitt kommande andra album, som släpps senare i år.

Wednesday 5/10 Avantgardet

Duon Avantgardet är det mest omtalade nya bandet i Sverige just nu. De gör känslostark progg för 10-talet med socialrealistiska texter som hämtade från förortens hiphop och dess underklassperspektiv. Duon består av kompisarna Rasmus Arvidsson och Patrik Åberg från Nybro väster om Kalmarsund. De skrev sin första låt för åtta år sedan, men så kom Belfast, London, missbruk och självmordstankar emellan.

Wednesday 5/10 Mascara Snakes

Bandet med fullständiga rättigheter att vältra sig i pizzakartonger och lakrits-shots! ”Du kan kalla oss va fan du vill för det är vi som är ensamseglarna. Fyllekärring eller låtsasalkoholist?... Men det är vi som är dina enda vänner. Så spegel på väggen där säg mig vem som fullast i staden är? Säg mig vilket det tuffaste bandet i Sverige är?"

Saturday 8/10 Kurtz

Vid flodens källa, i mörkrets hjärta, hittar du Kurtz. De blandar rytm, hetta och kyla till ett hallucinatoriskt rus. 22-02